"Müslüme'nin tutuklanan dedesi, biyolojik babası çıktı" iddiası

Soruşturma kapsamında 8 aile üyesi gözaltına alınırken 7'si serbest bırakılmış, Hasan Yağal tutuklanmıştı

Fotoğraf: Twitter

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolan ve 10 gün sonra cansız bedeni bulunan Müslüme Yağal'ın tutuklanan 70 yaşındaki dedesinin, biyolojik babası olduğu iddia edildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Müslüme'nin cesedinden Adli Tıp görevlilerince alınan DNA örneği annesi ile uyumlu çıkarken babası ile uyumsuz çıktı. Küçük kızın DNA örneği dede Hasan Yağal ile uyumlu çıktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bana tecavüz etti, oğlum kayınpederimden”

Ancak Odatv bu bilginin doğru olmadığını yazdı. Odatv'nin haberine göre dede Hasan Yağal, Müslüme’nin değil küçük kızın ağabeyinin babası çıktı. Haberde Anne Sevgi Yağal'ın jandarma tarafından yapılan sorguda "Kayınpederim bana tecavüz etti ve çocuklarımdan birisi onun oğlu” dediği belirtildi.

Ne olmuştu?

3 yaşındaki Müslüme, Gülnar ilçesinde 10 Kasım'da ailesi kırsal alanda çadır kurduğu sırada kaybolmuştu. Arama çalışmalarının 10'uncu gününde olay yerinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta, bir komşusu tarafından küçük kızın cansız bedenine ulaşılmıştı. Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 8 aile üyesi gözaltına alınırken 7'si serbest bırakıldı. Küçük kızın babasının babası olan 70 yaşındaki Hasan Yağal ise çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

 

Sabah, Odatv

DAHA FAZLA HABER OKU