Cumhurbaşkanı'ndan İmralı mesajına değerlendirme: Bu mücadelede Öcalan, Demirtaş'a ve dağa mesaj veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya üzerinden yaptığı ortak yayında, Öcalan'dan geldiği belirtilen 23 Haziran mesajını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya üzerinden yaptığı ortak yayında Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın attığı İmamoğlu'na destek tweet'ini hatırlattı ve hemen ardından "Buna karşı İlginç olan bir şey vardır ki, Apo'nun yaptığı açıklamadır." dedi. 

Programın sonucularından Ahmet Hakan Cumhurbaşkanı'nın bu sözü üzerine Öcalan'dan geldiği öne sürülen mesajı sordu.

"Hükümetin mektubun yayınlanmasında payı var mı?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtı şöyle oldu:

"Bize oralardan ne gelir gelmez biz bunu kestirebiliyoruz. Bu iktidar savaşında HDP PKK kanadında yaşanan bu savaş Öcalan ve Demirtaş noktasında da ciddi bir iktidar mücadelesine doğru kayma gösteriyor. Bu süreç içerisinde tabii Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaçırmak istemiyor. Bununla ilgili çok sert açıklamaları var. Demirtaş'a hesap sormaktan tutun dağa hesap sormaya varıncaya kadar. Onların kendisine ihanet ettiği yönünde. Onların bu ihaneti sebebiyle onlara karşı kesin bir tavrı var. PKK'nın bir kanadı CHP adayına destek veriyor, bir kanadı üçüncü yol diyor. Hamdolsun ki Cumhuır İttifakı'nın, Binali Bey'in bunlarla hiçbir alakası yok. Derim ki burada bir liderlik mücadelesi var. Bu mücadelede Öcalan, Demirtaş'a ve dağa mesaj veriyor" 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU