Akif Beki: Helalleşme istemeyen AK Partililer ne istiyor?

"Kavganın ekmeğini yiyenler işsiz ve güçsüz kalmasın diye millet, birbirinin gözünü mü oysun, bunu mu istiyorsunuz?"

Fotoğraf: YouTube

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çıkışına tepki göstere iktidar partisi mensuplarını eleştirdi.

Beki, bugünkü yazısının ilgili kısmında şu görüşlerini dile getirdi

Helalleşme; karşıdakini tek taraflı özre, af dilemeye zorlayarak mı olacaktı? Kendi öfkeni tatmin ederek mi karşı öfke dindirilecek, öbür taraf öfkesinden vazgeçirilecekti? Kinini, öfkesini diri tutanlar, karşı kin ve öfkeyi diri tutmaktan başka bir şeye hizmet etmedi bugüne kadar. Onlar bir taraftan, karşıtları diğer taraftan körükledikleri öfkeyi kullandılar, yaraları kaşıyarak ve kanırtarak sömürdüler. İstismarın sonlanma ihtimali, o yüzden uykularını kaçırıyor. Kılıçdaroğlu, CHP’nin geçmişte açtığı yaraların sorumluluğunu alarak, hatalarını üstlenmekten kaçmayarak çıktı yola. Bu, CHP seçmeninin hiç öfkesi, yarası yok demek değil ki...

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “helalleşme” yorumunu hatırlatan Beki, şu ifadeleri kullandı:

Demirtaş da iğneyi önce kendi tarafına batırarak başladı. HDP’nin de çatışmadan beslenenlerin ekmeğine yağ süren hatalar yaptığını kabul etti. Şiddet ve teröre karşı siyasetçilerin yeterince inisiyatif alamamasıyla yüzleşti. Kendi payına bu hataların sorumluluğunu üstlendi. Kırılıp incinenlerden özür dilemekten çekinmedi. Bu, HDP seçmeninde de kırılıp incinenlerin varlığını inkar değil ki... Kavganın ekmeğini yiyenler işsiz ve güçsüz kalmasın diye millet, birbirinin gözünü mü oysun, bunu mu istiyorsunuz?

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU