Muharrem İnce: Türkiye'nin ikinci bir AKP'ye ihtiyacı yok

"Demokrat, çağdaş, ilerici, çağını kavramış, gençlere umut ve örnek olan bir siyasi yapıya ihtiyaç var. Biz de onu kurmaya çalışıyoruz"

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ni ziyaret eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı / Fotoğraf: AA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye'nin ihtiyacı olan siyasi yapıyı oluşturmak için çalıştıklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ni ziyaret eden İnce, alanın girişinde bulunan Alevi-Bektaşilik açısından kutsal kabul edilen aslanlı çeşmeden su içti.

Külliyedeki müze ve diğer tarihi alanları gezen İnce, Hacı Bektaş Veli Müzesi Müdürü Ayşe Akan'dan bilgi aldı.

Hacı Bektaş Veli Türbesi ziyaretinde, neyzen Süleyman Ergüner, İnce'nin siyasi başarısı için dua edip ney üfledi.

mincehb.jpg
Neyzen Süleyman Ergüner, Muharrem İnce'nin siyasi başarısı için dua edip ney üfledi / Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

İnce, külliyeden çıkışta gazetecilerin, yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmaları nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, Türkiye'de siyasilerin ekonomiyi konuşmak yerine dini söylem kullanma yönünde bir tartışma içinde olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:

İktidar mı daha fazla dini söylemde bulunacak, muhalefet mi bulunacak? Kimi helalleşiyor, kimi yol buluyor, kimi faize teolojik açıklamalar yapıyor. Bu tartışmaların yerine bence asgari ücreti tartışmalıyız, siyasetçilerin işi bu olmalıdır. Doları, üretimi, sanayiyi, eğitim ve tarımı tartışmalıyız. Türkiye'nin ikinci bir AKP'ye ihtiyacı yok. 19 yıldır bir AKP var zaten. Demokrat, çağdaş, ilerici, çağını kavramış, gençlere umut ve örnek olan bir siyasi yapıya ihtiyaç var. Biz de onu kurmaya çalışıyoruz. Asgari ücrette DİSK'in teklifi 5 bin 200 liraydı, mantıklı buluyorum, inşallah beklediğimiz gibi olur

İnce, bir gazetecinin, "Sayın Kılıçdaroğlu sizinle helalleşecek mi?" sorusuna, "Bilmiyorum, o tartışmaya girmeyeyim şimdi" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun "helelleşme" çıkışı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile vatandaşlara seslenmiş ve "Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım" diye konuşmuştu. 

Kılıçdaroğlu, geçtiğimi hafta partisinni grup toplantsında yaptığı konuşmada ise "helalleşme" çıkışına gelen tepkilere, "Hangi strateji çocuklarımızın geleceğinden daha önemli? Helalleşeceğiz dostlarım. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurları ile helalleşeceğiz" diye yanıt vermişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU