Britanya'daki erkeklerin çoğunun beden algısı bozukluğu belirtileri gösterdiği ortaya çıktı

Bedene düşük güven, hem erkeklerin hem de kadınların sosyal hayatını ve aşk hayatını, zihinsel sağlığını ve hatta kariyerlerindeki ilerlemelerini olumsuz etkiledi

Ankette gençlerin beden algı bozukluğu yaşama ihtimalinin daha yüksek olduğu bildirildi (Unsplash)

Yeni bir çalışma, Britanya'daki hem erkek hem de kadınların önemli bir oranının beden algısı bozukluğu belirtileri gösterdiğini ve düşük beden güveninin hayatlarının farklı yönleri üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu söylediklerini ortaya koydu.

Sosyal girişim Better tarafından yapılan bir ankete göre erkeklerin çoğu (yüzde 54) ve kadınların neredeyse yarısı (yüzde 49) beden algısı bozukluğu belirtileri gösteriyor.

Hem erkek hem de kadınlardan oluşan 2 bin katılımcıyla yapılan bir anket, erkeklerin ve kadınların yaklaşık üçte birinin "sıklıkla" bedenlerini "kaslı veya yeterince zayıf" hale getirmek hakkında düşünürken, kadınlara kıyasla (yüzde 27) daha fazla erkeğin (yüzde 34) hasta veya yaralı olmasına rağmen egzersiz yaptığını ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaklaşık aynı oranda erkek ve kadın (sırasıyla yüzde 26 ve yüzde 23) bir antrenmanı kaçırmaktan endişe duyduğunu söyledi. Fakat kadınlara kıyasla (yüzde 15) daha fazla sayıda erkek (yüzde 24), bir antrenman programını ya da diyeti sürdürmek için iş yükümlülüklerinden veya sosyal faaliyetlerden feragat etti.

Gençlerinse beden algısı bozukluğu belirtileri yaşama olasılığı daha yüksekti; yüzde 81'i bu şekilde hissettiğini itiraf etti. 18 ila 24 yaşındakilerin yarısından fazlası (yüzde 51), bir antrenman programını sürdürmek için iş yükümlülüklerinden veya sosyal faaliyetlerden feragat ettiğini söyledi.

Güven eksikliği hem erkekleri hem de kadınları etkilese bile ankete göre erkeklere kıyasla (yüzde 23) daha fazla kadın (yüzde 42), nadiren beden güveni hissettiğini veya hiç hissetmediğini belirtti.

Beden güveninin düşük olduğunu bildiren kişiler arasında, erkek katılımcıların çeyreği bunun sosyal hayatlarını ve aşk hayatlarını olumsuz etkilediğini söylerken, aynı şeyi ifade eden kadınların oranıysa üçte bir oldu.

Neredeyse tüm alanlarda kadınlar, düşük beden güveninin kendilerini erkeklere kıyasla daha olumsuz etkilediğini söyledi. Bu alanlar arasında sosyal hayat ve aşk hayatı (erkeklerin yüzde 25'ine kıyasla kadınların yüzde 35'i) ve akıl sağlığı (erkeklerin yüzde 17'sine kıyasla kadınların yüzde 36'sı) yer alıyordu.
 


Öte yandan kadınlara (yüzde 7) kıyasla daha fazla erkek (yüzde 11), düşük beden güveninin kariyerlerinde ilerlemelerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Anket ayrıca erkeklerin ve kadınların beden olumlamayı övme şekilleri ya da bununla çevrimiçi ortamda etkileşim kurma biçimleri arasındaki farklılıkları da ortaya çıkardı.

Better, #bodypositivity hashtag'ini kullanan Instagram gönderilerinin sosyal medya analizini yaptıktan sonra, tüm gönderilerin yüzde 83'ünün kadınlar tarafından hazırlandığını ya da kadınları içerdiğini; buna kıyasla gönderilerin yüzde 10'unun erkekler tarafından oluşturulduğunu veya erkekleri içerdiğini tespit etti.

Anketin sonuçları, bu sosyal medya bulgularını yansıtan nitelikteydi. Buna göre erkeklere kıyasla (yüzde 39) önemli ölçüde daha fazla kadın (yüzde 57), beden imgesini bir arkadaşıyla tartışmaktan rahatsız olmuyor.

Ayrıca ankette bedenlerinin görünümüne yönelik çevrimiçi tacize maruz kalma ya da maruz kalan birini tanıma olasılığının erkeklerde daha yüksek olduğu ortaya kondu. Erkeklerin bir başkasının fiziksel görünümü hakkında olumsuz yorum yapma olasılığının (yüzde 21) kadınlardan (yüzde 8) çok daha fazla olduğu da belirtildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU