Bakan Gül'den gençlere: Muhalefet elbette eleştirecek, demokrasinin en büyük kazanımı muhalefettir

Gençlere hitap eden Gül, "Sizlere 'Böyle bir profilde olun, gençleri böyle bir profilde görmek istiyoruz' diyenleri elinizin tersi ile itin. Kimse size cetvelle şablon çizemez" dedi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen, "Meclis Simülasyonu" etkinliği kapanış programına katıldı.

Bakan Abdulhamit Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bir asrı aşkın süredir "milli iradenin tecelligahı" olarak görev ifa ettiğini kaydetti.

Parlamentoda kürsünün arkasında "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." yazısı olduğunu anlatan Gül, "Bu yazı sıradan bir yazı değildir. Bu yazı Türkiye'nin demokrasinin, hukukunun, milli iradenin tecellisi anlamında serlevhadır, çok önemli bir manaya sahiptir. Parlamentoda bu yazıyı gördüğünüzde ve hala bu hayata geçtiğinde, bunu görmesek de hissediyoruz, yaşıyoruz, bu bir ülke için, demokrasi için en büyük kazanımdır" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Muhalefet elbette eleştirecek"

Bakan Gül, gençlere adil olmaları ve farklı görüşleri dinlemeleri tavsiyesinde bulunarak şöyle devam etti:

Parlamentoya da hakim olan ruh, her görüşün her düşüncenin orada tartışılmasıdır. Niçin yasama dokunulmazlığı, yasama sorumsuzluğu, kürsü dokunulmazlığı var? Kürsüde kim ne söylerse söylesin ona tahammül edeceksiniz, bunun adı demokrasidir. Demokrasi tahammül kültürüdür. 'Muhalefet, baksana neler söylüyor, neler eleştiriyor.' Elbette eleştirecek. Demokrasinin en büyük kazanımı muhalefettir, muhalefet de eleştirecek.

Gençlerden siyasete ödev vermelerini ve milletin geleceğini dizayn etmelerini isteyen Gül, "Eleştiriden ve eleştirmekten çekinmeyin. Sizlere 'Böyle bir profilde olun, gençleri böyle bir profilde görmek istiyoruz' diyenleri elinizin tersi ile itin. Kimse size cetvelle şablon çizemez. Kimse size "gençler böyle olacak, böyle düşünecek, böyle giyineceksiniz" diyemez. Kimsenin sizin düşünce, yaşam tarzınıza, inancınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Aklınızı da kiraya vermeyin arkadaşlar.Sakın ola statükoya teslim olmayın" dedi.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU