Muhalefet liderleri, MB'nin faiz kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi

Faiz kararıyla ilgili paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısında bulundu.Akşener ise Erdoğan'ı etiketleyerek" Yanlıştaki inadının milletimizin her bir ferdine 1 saatteki maliyeti 3000 lira oldu" dedi

Fotoğraf: Reuters

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 100 baz puan indirerek yüzde 15'e düşürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MB'nin kararı sonrası döviz kurlarında yukarı yönlü hareket başladı.

Muhalefet liderleri ise, sosyal medya hesaplarından MB'nin faiz kararına tepki gösterirken, döviz kurunun arhükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Artık dur Erdoğan" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca "HemenSeçim" etiketini kullandı.

Akşener: 1 saatteki maliyeti 3 bin lira oldu

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise, paylaşımında Erdoğan'ı etkiketleyerek, "Yanlıştaki inadının milletimizin her bir ferdine 1 saatteki maliyeti 3000 lira oldu. Mutlu musun Sayın Erdoğan ?" ifadelerini kullandı.

Babacan: Yazıklar olsun

DEVA Parti lideri Ali Babacan paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Paylaşımında "Dolar11" ve Erdoğan'ı etiketleyen Babacan, "Yazıklar olsun. Ülkeyi günbegün değil, dakika dakika, anbean daha da yoksullaştırıyorsunuz" dedi.

Merkez Bankası'nın kararı öncesi yaptığı paylaşımda ise Babacan, "Sağda solda düşman aramaya gerek yok. Bugün ekonomide dibe batışımızın sebebi, bu kötü yönetimdir. Sayın Erdoğan’dır. Bugünkü ekonomik tablonun, yoksulluğun, yokluğun lobisi de Beştepe’dedir" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu: İktidarın inadı sebep, ekonominin bu hali sonuçtur

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, paylaşımında Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuç" açıklamasına atıfta bulundu.

Merkez Bankası'nın kararının hemen öncesi paylaşım yapan Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Görüyoruz ki, enflasyon ve faiz arasındaki sebep-sonuç ilişkisinde en net olan formül şudur:

İktidarın yanlış politikaları sebep, yüksek enflasyon sonuçtur! İktidarın hatada ısrarı sebep, faize giden milyonlarca lira sonuçtur! İktidarın inadı sebep, ekonominin bu hali sonuçtur!

Davutoğlu: Sen Japonya’yı bırak Türkiye’deki yangına bak!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu paylaşımında, AK Parti Milletvekili Cahit Özkan'ın "Japonya ekonomisini dolara göre kıyaslamıyor" sözlerini eleştirdi.

Davutoğlu şunları kaydetti:

Dolar füze gibi tırmanıyor; birisi çıkmış Japon ekonomisiyle kıyaslama yapıyor!

Marketlerde şeker,yağ satışına kota uygulanıyor; esnaf günlük zam yapıyor. Toptancılar yerine yenisini koyamayacaklarını düşündükleri için mal satmıyor! Sen Japonya’yı bırak Türkiye’deki yangına bak!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU