Kılıçdaroğlu ile Akşener bir araya geldi: Bir an önce ülkenin seçime gitmesi gerekiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir görüşme gerçekleştirdi. İki liderin ortak açıklamasında seçim çağrısı yapıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in saat 16.00'da İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

İki lider görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

CHP lideri açıklamasında seçim çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Böyle zırvalıklarla ekonomi yönetilemez. Yönetemiyorsunuz. Merkez Bankası'nın ya müdürü ol açıklama yap ya da Merkez Bankası'na müdahale etme. Koskoca bir kurum itibarsızlaştırıldı. Kendisine açık çağrıda bulunuyorum. Yönetemiyorsun. Milletin sırtına daha fazla yük yükleme. Bir an önce ülkenin seçime gitmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener: Seçimden başka çare yok

Akşener de Kılıçdaroğlu'nun seçim çağrısına katıldığını belirterek şunları kaydetti:

Bu şahsım devletinin ülkemizi uçuracak söylemlerinin dışında yere çaktığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. İYİ Parti'nin yaptığı yoksulluk araştırmasında, yoksulluğun boyutunu çok arttığını gördük. Bunun karşısında ekonomi kitabını yazdığını söyleyen bir kişinin, bilgisine bağlı hükümet sisteminin Türkiye'yi getirdiği nokta ortada. Bugün itibari ile CHP ve İyi Parti'nin ekonomi, kurmayları birlikte çalışacak. Seçimden başka çare yok. Bütün bunlardan çıkılmasını tek yolu seçimlerin yapılması, milletimiz kimi tercih ediyorsa ona saygı duyulması gerekiyor.

 

AK Parti’den yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, iki lidere yanıt verdi.

Twitter’dan “Türkiye’nin erken seçim gibi bir gündemi yok. Seçimler zamanında yapılacaktır!” diyen Turan “Türkiye, size rağmen, önündeki tüm engelleri aşma iradesine ve kararlılığına sahiptir. Bu gündeminizin hiç kimseye faydası yok” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU