Erdoğan'dan memurlara çağrı: Türkiye'de ne mafyaya ne mafya siyasetine yer var, biz buradayken sizin kılınıza kimse dokunamaz

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Seçim döneminde meydanlarda namus sözü diyerek ne taahhüdü etmişlerse belediyelerde tam tersini yaptılar. En büyük personel kıyımına imza atarak çiğnediler" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'na katılarak açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin milli irade adımlarına Memur-Sen destek verdiğini söyleyen Erdoğan, "Memur-Sen 28 Şubat başta olmak üzere darbe ve vesayete dönük tüm teşebbüslerin karşısında dik duruş sergilemiştir. Gezi olaylarından 17-25 Aralık girişimine 16 Nisan referandumuna kadar milletimizi istiklalimizi ilgilendiren her kritik hadisede onurlu demokratik bir tavır takınmıştır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Benim memur kardeşlerim kamu görevlilerim bunlara pabuç bırakmayacak"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun memurlara yönelik çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Bay Kemal öğretmenleri, subayları, polisleri, tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşimiz varsa hepsini tehdit ediyor. Ama bilmiyor ki benim memur kardeşlerim kamu görevlilerim bunlara pabuç bırakmayacak. Kardeşlerim tüm bunlar ve çok daha fazlası daha 25 yıl öncesine kadar ülkemizin gerçekleriydi" diye konuştu.

"Millet aç' diyorlar, Çanakkale Köprüsü'nde 5 bin kişi çalışıyor"

"Her eser proje ve demokratik reform için çetin mücadeleler verdik" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Çanakkale'de son tabliyenin vidalarını sıktık. Şimdi bu köprüden 6 dakikada karşıdan karşıya geçeceğiz. Burası 2 milyar 400 milyon avroya çıkmış olan bir köprüdür. Bunu biz yap-işlet-devretle inşallah 12 yıl sonra bu köprü devlete, millete kalacak. Ama bunların kafası buna basmaz. Diyor ki nasıl yaptınız bunu işte böyle yaptık. Türki firmaları ve Kore işbirliği ile yaptık. 5 bin kişi çalışıyor. Millet aç diyor. Kafanız nasıl çalışıyor. Biz bu noktada ekonominin kitabını yazdık. Belediyelerde vatandaşlarımı sokağa atan sizsiniz. İşçilerimizi sokağa atan sizsiniz. Hani kimseyi kapıya koymayacaktınız. Akşam yalan sabah yalan. Seçim döneminde meydanlarda namus sözü diyerek ne taahhüdü etmişlerse belediyelerde tam tersini yaptılar. En büyük personel kıyımına imza atarak çiğnediler. 

"Sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik"

Çalışanların özlük haklarıyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

Hamdolsun bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz. Kamu görevlilerimizin maaşlarıyla beraber özlük haklarının da genişletilmesi için pek çok olumlu adım attık. Emekli kamu görevlilerine bayram ikramiyelerine kadar pek çok destek verdik.  3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yıl sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Yıllar önce sözünü verdiğimiz 3600 ek gösterge meselesini sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçılar olduğunu görüyoruz.

Erdoğan'dan kamu görevlilerine çağrı

Erdoğan, konuşmasında kamu görevlilerine de çağrıda bulunarak, "Türkiye'de ne mafyaya ne de mafya siyasetine yer vardır. tehdit dilini öznesi haline getirenlerin bu ülkenin polisini öğretmenini rahatsız etmesine izin vermeyiz. Kimse biz bu makamdayken sizin kılınıza dokunamaz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU