Tuğrul Eryılmaz: Gitti gitti, Özkök gitti

"T24'te başlaması benim için çok büyük sürpriz olmaz"

Fotoğraf: AA

T24 yazarı Tuğrul Eryılmaz, Hürriyet ile ismi özdeşleşen Ertuğrul Özkök’ün gazeteden ayrılmasıyla ilgili yazdı. Eryılmaz, Özkök’ün T24’te yazmaya başlamasının “sürpriz olmayacağını” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eryılmaz’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Hürriyet'in bugünlere gelmesinde büyük emeği olan, İzmirli hemşerim ve mektep arkadaşım Ertuğrul Özkök, sessizce kayıp gitti. Aslında gittiği yer de fena değil, eski Mülkiyeli arkadaşlarımız onu Urla'da görmüşler, galiba orada da evi varmış.

Son yazısında, "Bir ay sonra magazin yazarak döneceğim" demesine rağmen, "dostça ayrılmak" zorunda kalmış gazetesinden. Şimdi bir sürü eski arkadaşım kızacak bana ama vallahi içim buruldu. Sen yıllarca Demirörenlere, daha da korkuncu, İmam Hatipliye (pardon, İlahiyatlıya) tahammül et; sonra da kapının önüne kon.

Anladığım kadarıyla işin buralara kadar gideceğini o da tahmin etmiyormuş. Umarım arkadaşım Özkök, parasız pulsuz şutlanan 45 gazeteciyle birlikte eylem yapmak zorunda kalmaz. Adım gibi eminim, bir süre sonra haftalık yayın yapan Oksijen gazetesinde yazı yazmaya başlar. Hatta, Mehmet Y. Yılmaz ve Doğan Akın'ın davetiyle T24'te başlaması benim için çok büyük sürpriz olmaz.

Son Cihangir dedikodularına göre, 28 Şubat'ın sivil ayağına dava açılacak iddiaları ve Yiğit Bulut'un Özkök yerine "yine iktidar kontenjanından" yazar olacağı söylentileri beni aştığı için daha "derine" inmiyorum.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU