Cumhuriyetçi parlamenter, Alexandria Ocasio-Cortez'i öldürdüğünü gösteren bir anime videosu paylaştı

Video "Titana Saldırı"dan bir sahneyi gösteriyor

Arizona'nın ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi üyelerinden biri, kendisinin ve birkaç aşırı sağcı Temsilciler Meclisi üyesinin yüzlerinin Netflix animesi Titana Saldırı'nın (Shingeki no Kyojin/Attack on Titan) açılış jeneriğine montajlandığı tuhaf bir videoyu Twitter’da paylaştı. Videoda söz konusu Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez'in yüzünün konduğu dev bir canavarı öldürürken tasvir ediliyor.

Twitter'daki tepkiler Demokratların kafa karışıklığı ve öfkesinin bir karışımı oldu. Bazıları temsilcinin söz konusu davranışından ötürü Temsilciler Meclisi'nde tepki görmesi gerektiğini savundu.

Temsilciler Meclisi üyesi Paul Gosar, 92 saniyelik videoyu pazar akşamının ilk saatlerinde Twitter'daki resmi Kongre hesabından "Anime sevenler var mı?" metniyle yayımladı. Video on binlerce kez paylaşıldı.
 


Videoda Gosar’la diğer sağcı yasa koyucu arkadaşları Marjorie Taylor Greene ve Lauren Boebert popüler anime dizisindeki devasa ve çıplak bir "Titan'a" karşı savaşırken görülüyor. Aralardaysa birkaç kez ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza görevlileriyle kalabalık göçmen gruplarına ait görüntülere yer veriliyor. Gosar, son birkaç gün içinde ABD'ye yönelik göçü tamamıyla "sona erdirme" arzusunu yinelemişti.

Üç anime karakteri/Kongre üyesi canavarın kafasının arkasına ölümcül bir darbe indirmeden önce, Ocasio-Cortez'in canavarın yüzüne montajlanan yüzü videoda birkaç saniyeliğine görülüyor. Saldırı sonucunda kan fışkırıyor.

Videoda Joe Biden da var ve karakterler onunla da savaşıyor gibi görünüyor.

Videonun tarzı, üç Cumhuriyetçi Kongre mensubunun bir Demokratı öldürdüğü tasvir yer almasaydı da tuhaf olmaya yeterdi. Gosar'ın ofisi, The Independent'a e-posta yoluyla gönderdiği açıklamada amacın şiddeti yüceltmek olmadığında ısrar etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gosar'ın sözcüsü "Bir anime videosu yaptık. Herkesin sakinleşmesi gerek. Sol, mim kültüründen anlamıyor. Neşeleri yok. Gelecek onlar değil. Bu bir çizgi film. Gosar uçamıyor ve ışın kılıçları da yok" dedi ve videonun "gerçek için savaşmakla" alakalı olduğunu ekledi.

Kongre mensubu, kişisel hesabından paylaştığı "Ekibimin yaratıcılığı harika" övgüsü haricinde tuhaf videoya dair başka bir analiz yayımlamadı.

Twitter'daki bazı Demokrat yorumcularsa, Gosar'ın tweet'inin sonuçlarıyla yüzleşmesi çağrısında bulundu.

Hillary Clinton'ın 2016'daki seçim kampanyasında çalışmış, eski dijital işler ekibi üyesi Kaivan Shroff, "Marjorie Taylor Greene gibi Gosar da komite görevlerinden alınmalı" yazan bir tweet attı.

Kesinlikle utanç verici.

 


Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin Demokrat mensubu Eric Swalwell şöyle bir tweet attı:

"Az önce @GOPLeader [Kevin] McCarthy'nin meslektaşının kendini Başkan Biden'a iki kılıç sallarken gösteren bir video yayımladığı Amerika'ya mutlu pazartesiler. Bu kana susamış kaybedenleri, oy kullanılmasından daha çok şiddet memnun ediyor. Onları ifşa etmeyi sürdürün.

 


Gosar'ın meslektaşı Greene önceki aylarda, 11 Eylül terör saldırılarına dair çılgın komplo teorilerini benimsediği, bir okulda gerçekleşen silahlı saldırıdan kurtulanları sokakta taciz ettiği ve en önemlisi Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi dahil Kongre'deki Demokratlara yönelik şiddete destek verdiği bir dizi videonun açığa çıkmasından sonra Temsilciler Meclisi’nin (işlerin büyük kısmının yürütüldüğü) komite görevlendirmelerinden alınmıştı. Greene o zamandan beri bazı yorumları için özür diledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU