Numan Kurtulmuş: Vatandaşlarımızın çektiği zorlukların farkındayız

"Enflasyonu, hayat pahalılığını biliyoruz. Milletimiz 'Bunu çözebilecek parti sizsiniz' diyor"

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Türkiye’de yaşanan gerçekleri en iyi bilen siyasi hareket” oldukları görüşünü dile getirirken “Vatandaşlarımızın çektiği zorlukların farkındayız” dedi. Kurtulmuş'un ifadesine göre Türkiye'de vatandaşlar "ekonomik sıkıntıları AK Parti'nin çözebileceğini" söylüyor.

Bir dizi ziyaret için Kayseri'de bulunan Kurtulmuş, düzenlediği basın toplantısında  "Türkiye'de ekonomik hayatta hiçbir sıkıntı yoktur, her şey güllük gülistanlıktır, halkımız hiçbir şekilde zorlanmamıştır" demediklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye'de yaşanan gerçekleri en iyi bilen siyasi hareket olarak, vatandaşın çektiği tüm zorlukların farkındayız" diyen Kurtulmuş, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Enflasyonun halkımız üzerindeki olumsuz etkisini biliyoruz, hayat pahalılığının olumsuz etkisini biliyoruz ama milletimiz 'bunun farkında olun ama bunu da çözebilecek tek parti sizsiziniz' diyor. Bu ağır sorumlulukla birlikte inşallah milletimizin karşılaştığı başta hayat pahalılığı olmak üzere ekonomik sorunları reel bir şekilde çözmek için olağanüstü gayretle mücadele ediyoruz." ifadesini kullandı.

 "Türkiye'nin ihracatının artmasından bize ne, ekonomik büyümesinin halka ne faydası var?" şeklindeki eleştirileri hatırlatan Kurtulmuş, bunu söyleyenlerin ekonomiden anlamadıkları görüşünü dile getirdi.

Enflasyonla mücadelenin en önemli unsurlarından biri olarak, vatandaşların gelirlerinin artırılmasıyla ilgili çalışmaların başlatıldığını anlatan Kurtulmuş, "Ümit ediyoruz ki herkesin takdir edeceği, herkesin tatmin olduğu, vatandaşımızın bu süreçte karşılaştığı zorlukları aşacak iyi bir asgari ücretin belirlenmesi, yapılacak çalışmalar sonucunda mümkün olacak. Esnaf ve sanatkara bu süreçte verilen 750 milyar TL civarındaki yardıma benzer destelerimiz sürecek. Vatandaşlarımızın çektiği zorlukların farkındayız, bu sıkıntılarının giderilmesi için bütün devlet seferber olmuştur, bu yükü en hafif şekilde yüklenebilmeleri için elimizden geleni ardına koymadan yapıyoruz." diye konuştu.

Kurtulmuş, asgari ücretin artırılması konusunda çalışmaların başladığını ifade ederek "Herkesin tatmin olduğu bir asgari ücretin belirlenmesi mümkün olacak" dedi.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU