AK Parti'li Özkaya: Elimizi vicdanımıza koyarsak akaryakıtta çok artış yok

"Asgari ücretlilere ve diğerlerine ilave destekler verilecek"

Fotoğraf: Twitter / Ali Özkaya

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya son günlerde akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamların çok olmadığı görüşünü savundu.

Özkaya, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü’nün aktardığına göre “Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok arkadaşlar. Geçen yıl bir varil petrol 40 dolardı şu anda 84 dolar. Yüzde 100'ün üzerinde bir artış var. Yüzde 30 civarında da petrol arttı” diyen Özkaya, şu ifadeleri kullandı:

Geçen yıl 6.80 olan mazot şu anda 8.30. Yüzde 24-25 oranında artış var. Doğalgaz ile yüzde 160 oranında artan akaryakıtın yüzde 25 artmasının sebebi 50 milyara yakın ÖTV'yi biz devlet olarak almıyoruz. Sırf çiftçi üretsin, kamyoncu çalışsın diye.  Tarım ürünleri yüzde 100'e yakın arttı. Mazot yüzde 100 artmadı yüzde 25 arttı. Gübrede vatandaş haklı.

Geçen hafta 72 kuruş zam gelen benzine hafta ortasında 25 kuruş indirim geldi. Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 8,43 TL'ye, Ankara'da ve İzmir'de 8,53 TL yükseldi.

“Asgari ücretli ve diğerlerine ilave destekler verilecek”

Mevcut ekonomik durumdan en çok etkilenen asgari ücretli ve alt gelir grubundaki vatandaşlara sosyal yardım yapılacağını da belirten Ali Özkaya, “Bu süreçten en fazla etkileneler asgari ücretliler, emekliler, alt gelir grupları, sosyal yardım alanlara ilave destekler vereceğiz. Bu yıl yüzde 6'yı geçiyor sosyal yardım bütçemiz. Bu demektir ki 100 milyarı geçecek demek. Asgari ücretlilere ve diğerlerine ilave destekler verilecek. Allah'ın izniyle AK Parti varsa, Recep Tayyip Erdoğan varsa bu sorunlar çözülecektir” ifadelerini kullandı.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU