47 yıl boyunca aynı noktada duran otomobil turistlerin gözdesi oldu

Angelo Fregolent, Lancia Fulvia'sını dükkanının önüne 1974'te park etmişti

Otomobil, İtalya'nın kuzeydoğusundaki Conegliano'da neredeyse 50 yıl boyunca aynı noktada park halinde duruyordu (Google Maps)

İtalya'da bir caddede 47 yıldır park haline duran terk edilmiş bir otomobil, yerel bir sembol haline geldi ve dünyanın dört yanından turistleri ve ziyaretçileri cezbetti.

94 yaşındaki Angelo Fregolent, Lancia Fulvia 1961'ini İtalya'nın kuzeydoğusundaki Conegliano kasabasında, eşi Bertilla Modolo'yla birlikte işlettiği gazete bayisinin önüne 1974'te park etmişti.

Fregolent, Il Gazzettino'ya şunları söyledi:

Benden 10 yaş küçük olan eşim Bertilla'yla 40 yıl boyunca evimizin altındaki gazete bayisini işlettim.

İşyerini açtığımda, Lancia Fulvia'yı bayisinin önüne park etmekten memnundum çünkü bagajdaki gazeteleri indirip içeri taşımam gerekiyordu.

Çift, emekli olduktan sonra otomobili aynı yerde bırakmış, otomobil da o zamandan beri bu pitoresk kasabanın bir parçası olmuştu.

Turistler ve bölge sakinleri, bu eski otomobille fotoğraf ve selfie çekmeye başladı. Otomobil de fotoğrafların sosyal medyada viral haline gelmesiyle kısa sürede turistik bir cazibe merkezine dönüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan neredeyse 50 yıl sonra, kasabanın yetkilileri otomobili kaldırmaya karar verdi. Otomobil, 20 Ekim'de yaklaşık 85 km. uzaklıktaki Padua'daki Auto e Moto d'Epoca Motorshow'a transfer edildi. Burada otomobil, klasik otomobillerin yanında sergilendi.

Ardından otomobil, 47 yıldır dışarıda olmaktan kaynaklanan hasarların giderilmesi için bir atölyeye gönderildi.

Tamamen restore edildikten sonra otomobil, Fregolent ve Modolo'nun evinin yanındaki yerel bir okulun dışına yerleştirilecek. Böylece çift, turistlerin bu yerel cazibe merkezini ziyaret etmeyi sürdürmesini izleyebilecek.

Fulvia, 1972 Uluslararası Ralli Şampiyonası'nı kazandıktan sonra motor sporları dünyasındaki rolüyle tanınıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU