Lavrov: Ukrayna'nın Rusya'yı savaşa sürükleme girişimlerini gözlemliyoruz

Lavrov, "Provokasyonlar gerçekleştirme, milislerin tepkisini çekme ve Rusya'yı bir tür muharebe eylemine sürükleme girişimlerini gözlemliyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukraynalı yöneticilerin, Moskova'yı çatışmalara çekmeye çalıştığını öne sürdü.

Devlet televizyonuna konuşan Lavrov, "Provokasyonlar gerçekleştirme, milislerin tepkisini çekme ve Rusya'yı bir tür muharebe eylemine sürükleme girişimlerini gözlemliyoruz" dedi.

Rusya, Ukrayna güçlerinin geçen hafta Rus destekli ayrılıkçılar tarafından kontrol edilen bir pozisyonu vurmak için Türkiye yapımı Bayraktar TB2 insansız hava aracını (SİHA) kullanmasının ardından Kiev'i durumu istikrarsızlaştırmakla suçladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Moskova tarafından desteklenen isyancılar, Rusya'nın Kırım yarımadasını ilhak etmesinden kısa bir süre sonra, 2014'ten bu yana Ukrayna'nın Donbass bölgesinde hükümet birlikleriyle savaşıyor.

Kiev'e göre çatışmalarda en az 14 bin kişi hayatını kaybetti.

Rusya, Türk SİHA'sı kullanılmasına tepki göstermişti

Ukrayna'nın geçtiğimiz hafta Donbas'ta ilk kez Türkiye'den aldığı Bayraktar SİHA'larını kullanmasının ardından Kremlin tepki göstermişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Türkiye ile gerçekten iyi ilişkilere sahibiz. Ama bu durumda, Ukrayna ordusuna yapılan bu tür silah satışlarının bölgede istikrarsızlığa yol açabileceği endişelerimiz de gerçeğe dönüşüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'nın kullandığı silahlı insansız hava araçlarının Türkiye’de üretilmiş olabileceğini ancak kullanımının Kiev'e ait olduğunu, bu nedenle Türkiye’nin suçlanamayacağını söylemişti.

 

Independent Türkçe, Euronews Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU