Squid Game oyununu oynamaya çalışan çocuk hastanelik oldu

14 yaşındaki çocuk ciddi yanık ve sinir hasarı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Squid Game'de yüzlerce oyuncu, ölümcül mücadelelerden sağ çıkmaya çalışarak büyük para ödülüne ulaşmak için savaşıyor (Netflix)

Avustralya'da 14 yaşındaki bir çocuk, Netflix'in popüler dizisi Squid Game'deki meşhur bal peteği oyununu oynamaya çalışırken ciddi biçimde yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Daily Mail'in bildirdiğine göre Aiden Higgie adlı çocuk TikTok'ta bulduğu bir bal peteği tarifini uyguladı ancak karışımın bulunduğu kap mikrodalgadan çıkardığında patladı. Kaza nedeniyle Higgie'nin bacağında üçüncü derece yanıklar oluştuğu belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Higgie'nin bu ay Sidney'de uygulanan tecrit sırasında canı sıkıldığı için oyunu denemeye çalıştığı ifade edildi. 

Güney Kore yapımı dizideki oyun, ince bir bal peteği tabakası oluşturmayı ve ardından iğneyle malzemeyi kırmadan üzerinde şekil çizmeyi içeriyor. 

Higgie, TikTok'ta bulduğu tarifteki gibi su, karbonatlı soda ve şekeri plastik bir kapta birleştirerek bal peteği yapmaya çalıştı. Ancak karışımı doğru bir kapta mikrodalgaya yerleştirmediği için kap patladı ve erimiş şeker 14 yaşındaki çocuğun bacaklarına yapıştı. 

 

daily mail.jpg

Aiden isimli çocuğun bir yıl boyunca bandaj kullanmak zorunda kalacağı belirtildi (Daily Mail/PR Image)

 

Çocuğun annesi Helen şu ifadeleri kullandı:

Saçma bir sıcaklığa kadar kaynadı ve kabı çıkardığında elinde patladı. Karışım elini yaktı ve şekerle plastik birlikte eridiğinden bacağına kadar inmiş, yapışmış ve yakmaya devam etmiş. Şekerlemeye benziyordu ve sinirlerini yaktı.

Elinde birinci derece yanık oluşan çocuğun bacağındaysa derin yanıklar ve sinirsel hasar meydana geldi. 

Aynı oyunu oynamaya çalışırken yaralanan iki çocuğun daha Aiden'ın kaldırıldığı hastaneye tedavi için getirildiği belirtildi.

Uzmanlar dizideki şiddet içeriği nedeniyle ebeveynleri çocuklarının Squid Game'i izlememesi yönünde uyarıyor

 

Independent Türkçe, Daily Mail, CNN

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU