Can Ataklı: Şşşt Ali Bayramoğlu, o birisi benim

"Sokağa çıkacak yüzleri olmaması gerekenlerin hâlâ böyle nezaketsiz konuşmalar yapmasını da aklım almıyor"

Fotoğraflar: YouTube

Korkusuz yazarı Can Ataklı, verdiği bir demeçte ismini anmayıp “birisi” diyen Karar yazarı Ali Bayramoğlu’na tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşesinin ilgili kısmına “Bazen gerçekten çok canım sıkılıyor. Hele eskiden tanıdığım ve tanıdığım sırada da sevdiğim, saygı duyduğum kişiler yıllar sonra hakkınızda yakışıksız sözler söylerse insanın canı sıkılmaz mı?” diyerek başladı ve şunları yazdı:

Geçen hafta bir fotoğraf yayınladım bu köşede. Erdoğan bir grup gazeteci yazar ile bir masada oturmuştu. O gün itibarıyla en dikkat çekin isim elbette Osman Kavala idi. Ben de “Öfkenin nedeni bu fotoğrafta yatıyor” başlıklı bir yazı yazdım.

Yazının özü şuydu; “Bir dönem soldan gelen aydınlar Erdoğan’ı çok ciddiye aldılar ve desteklediler. Ancak bunlardan bazıları Erdoğan’ın sandıkları gibi demokrasi ve hukuka bağlı olmadığını anladılar ve karşı çıkmaya başladılar. Erdoğan bu isimlerin hepsini darmadağın etti. Çünkü Erdoğan kendisine hep muhalif olanları değil bir dönem destek veren sonra karşısına geçenleri asla affetmiyor ve intikam alıyor. Kavala’nın başına gelen budur.”

Bu yazı birçok internet sitesinde haber oldu. Tele1 televizyonu ise o fotoğraftaki bazı isimlerle konuşmuş.

Orada yer alan eski çalışma arkadaşım Ali Bayramoğlu “2005 tarihinde aydınların Kürt meselesinde yayınladığı bir bildiri üzerine aydınlarla başbakanın buluşmasıydı. Daha sonra zaten ilk açılım hamleleri o buluşmadan sonra başlatıldı. Birisi çok spekülatif şeyler yazmış. Kavala’nın Erdoğan ile geçmişten tanışıklığı yok. Kavala bir ülke aydını olarak çatışmaların bitmesi için toplanan özel heyetin bir parçasıydı.”

“Vah be Ali kardeşim, ‘birisi’ öyle mi?” diyerek Bayramoğlu’na sitem eden Ataklı, şu ifadeleri kullandı:

Yazıdan haberin olduğuna göre yazanın da ben olduğumu biliyorsun demektir. O halde bu nezaketsizlik neden? Aynı röportaj toplantıya katılan Prof. Dr. Gençay Gürsoy ise Kavala ile Erdoğan arasında yakın ilişki olmadığını söylemiş. Anladığım kadarıyla başta eski arkadaşım Ali Bayramoğlu olmak üzere Erdoğan’ın peşine takılan ama sonradan gerçeği gören kimi isimler okuduğunu anlama yeteneklerini de kaybetmiş. Yazının hiçbir yerinde “Erdoğan ile Kavala’nın arasının çok iyi olduğunu, hatta kanka gibi olduklarını” yazmadım ki. Yazdığım ve yıllardır söylediğim şey çok açık; “Bu aydın isimler Erdoğan’a inandılar sonra gerçeği gördüler. Ama çok geçti, Ülkemize verdikleri zararın telafisi çok zor olduğu gibi bunların affı da yok.” Aslında sokağa çıkacak yüzleri olmaması gerekenlerin hâlâ böyle nezaketsiz konuşmalar yapmasını da aklım almıyor.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU