FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda Almanya farklı kazandı

Turnuvada A grubunda Fransa, Norveç, B grubunda Almanya, İspanya ve Çin son 16 turuna kaldı

Almanya, B grubunda 3'te 3 yaparak son 16 turuna yükseldi / Fotoğraf: AFP

Fransa'nın ev sahipliğinde bu yıl 8. kez düzenlenen ve 7 Temmuz'da sona erecek FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 11. günü, A ve B gruplarında oynanan 4 karşılaşmayla sona erdi.

B grubunun üçüncü maçlarında Almanya, Güney Afrika'yı 4-0 mağlup ederek grubunda 3'te 3 yaptı ve son 16 turuna yükseldi. Almanya'ya galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Leupolz, 29. dakikada Dabritz, 40. dakikada Popp ve 58. dakikada Magull kaydetti. Grubun diğer karşılaşmasında Çin ile golsüz berabere kalan İspanya, toplamda 4 puan alarak son 16 turuna yükseldi. Grupta averajla İspanya'nın arkasında yer alan Çin ise en iyi üçüncüler arasına girerek tur atladı.

Fransa-Nijerya-AFP.jpg
Wendie Renard'ın golüyle galip gelen Fransa, 3'te 3 yaparak son 16 turuna adını yazdırdı / Fotoğraf: AFP

 

A grubunun üçüncü karşılaşmalarında Fransa, Nijerya'yı Renard'ın 79. dakikada attığı golle 1-0 yenerek 9 puanla son 16 turuna yükseldi. Grubun diğer karşılaşmasında Norveç, Güney Kore'yi 5. dakikada Hansen ve 51. dakikada Herlovsen'in golleriyle 2-1 mağlup ederek son 16 turuna adını yazdırdı.

Turnuvaya bugün C grubunda saat 22:00'de oynanacak Jamaika-Avustralya ve İtalya-Brezilya karşılaşmalarıyla devam edilecek.

Alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu:

Nijerya-Fransa: 0-1

Güney Kore-Norveç: 1-2

B Grubu:

Çin-İspanya: 0-0

Güney Afrika-Almanya: 0-4

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU