TSK, 60 yıldır kullanılan Boeing 707 platformundaki tanker uçakları değiştiriyor

MSB ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tanker uçaklarını yenilemek için çalışmalara başladı

Fotoğraf: AA

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın havadan havaya yakıt ikmali için 60 yıldan bu yana kullandığı Boeing 707 uçağı platformunu değiştirmek için çalışmalara başladığı aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet yazarı Uğur Cebeci'nin aktardığı bilgiye göre, şu günlerde hem Milli Savunma Bakanlığı'nda hem de Hava Kuvvetleri içinde tanker uçak yenilemesi için bir çalışma yapılıyor.

Cebeci, "Milli Savunma Bakanlığı işin başında en uygun maliyetli, en uzun süre kullanılacak modeller üzerinde prensip kararı verdi zaten. Şimdi alınacak son kararla birlikte kullanılacak uçağın seçimi için bir karar aşamasına geliniyor. Elbette bu uçaklar birden fazla amaç içinde göreve hazır olacak. Seçilecek uçak havadan havaya yakıt ikmali dışında taşıma, ambulans, personel nakli vs gibi hizmet edecek konfigürasyonlara sahip olacak" diye yazdı.

kkrtkt.jpg
Fotoğraf: Hürriyet

 

İki seçenek var

Multi Role Tanker Transport (MRTT) diye adlanan tanker uçakları Boeing ya da Airbus'dan tercih edilecek. Cebeci'bnin aktardığı bilgiye göre zaten amaca uygun iki uçak var.

Cebeci'nin bu konudaki yazısı şöyle:

Boeing bu işi 767 platformu üzerine yaptı. KC-46 MRTT. Bu tanker uçak yeni imal edilen Boeing 767‘den oluyor. Zaten 767 uçağının ikinci eli kalmadı bile. Airbus'un 330 MRTT uçağının özelliklerine sahip bu uçak hâlâ imalatta. Ciddi bir sorun var. O da KC-46 uçaklarının havada diğer uçaklara yakıt verecek Boom adı verilen bir tür hortumunda. Henüz bu sistem devreye alınamadı. Çıkan sorunun çözümüne uğraşılıyor. Elbette sonunda çözülecektir. Ama bunun için Amerika Savunma Bakanlığı 2024 yılana kadar firmaya süre verdi. Bu süre içinde olmazsa, belki de teklif istenen Airbus 330 MRTT uçakları alınacak. Bu da elbette uçak imalatında bir dev olan Amerika için son derece rahatsız edici bir durum. Türkiye'nin bu uçaklardan da sipariş etmesi mümkün ama zaman sorunu var

a330.jpg
Fotoğraf: Hürriyet

Geniş stratejik yelpaze

Airbus ise tanker uçağını A330-200 platformu üzerinden yapıyor. Bu uçaklardan Türk Hava Yolları'nın elinde çok sayıda var. Hatta 67 adedin bir bölümü yerde. Airbus'ın önerisi bu uçaklardan motor saati en düşük olanlardan 6-7 adet seçilip, yine Türkiye'de bu uçakların tanker uçağa çevrilmesi. Bu uçaklar da Multi Roll denilen çok amaçlı hazırlanacak. Yani ambulans görevinden, asker nakline kadar geniş bir stratejik yelpaze olacak. Bu uçakları şimdilerde Avusturalya, Singapur, Suudi Arabistan, Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkeler kullanıyor. Her iki uçağın karşılaştırması yapıldığında maliyet acısından Airbus öne çıkıyor. Ama Boeing'in KC-46 uçağı içinde şans var. Önümüzdeki günlerde sanırım bir sonuç ortaya çıkacak. O zaman belki iki uçağın yeteneklerinin tam karşılaştırmasını yayınlamak daha doğru olur gibi geliyor bana. Elbette yarışa katılabilmesi için öncelikle KC-46 uçağının Boom sorunun çözülmesi gerekiyor

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU