Birleşik Krallık ile Yunanistan arasında, savunma ve ticaret alanlarında işbirliği anlaşması imzalandı

Anlaşmanın, ileride Londra ile Atina arasında eğitim, turizm ve denizcilik konularında ikili anlaşmaların yapılmasına da zemin hazırlaması bekleniyor

Fotoğraf : Twitter / @NikosDendias

Birleşik Krallık ve Yunanistan, ticaret, güvenlik ve teknoloji alanlarında işbirliğini genişletmek amacıyla anlaşma imzaladı.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, anlaşmanın, ileride Londra ile Atina arasında eğitim, turizm ve denizcilik konularında ikili anlaşmaların yapılmasına da zemin hazırlaması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yunanistan ile imzaladığımız çerçeve anlaşma, her iki ülkede ticaret ve yatırım için yeni fırsatlar yaratacak, işletmeler, yatırımcılar ve sanayi arasında daha iyi bir işbirliğini mümkün kılacak ve özgürlüklerimizi ve yaşam biçimimizi akamete uğratmakla tehdit eden kötü niyetli aktörlere meydan okuduğumuz şu sıralarda, güçlü güvenlik ve savunma işbirliği üzerine inşa edilecek" dedi.

Dendias ise, Birleşik Krallık'ın AB'den çekilmesinin Atina ve Londra arasındaki ilişkilere zarar vermediği, bunun yerine 'daha yakın, daha derin ve daha dürüst ikili ilişkiler için bir fırsat' olduğunu söyledi.

Hükümetinin dış politika hedeflerinin 'oldukça basit' olduğunu belirten Dendias, 'barışı, istikrarı teşvik etmeyi ve refah tesis etmeyi' amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU