Avengers'ın yönetmenleri, az kalsın Marvel'dan ayrılmalarına neden olan anlaşmazlığı açıkladı

Filmin yönetmenleri, Marvel yöneticileriyle anlaşmazlıklar devam ederken "net bir çizgi çektiklerini" söyledi

Chris Evans'ın canlandırdığı Kaptan Amerika karakteri Marvel Sinematik Evreni'nin en sevilen kahramanlarından biri (Marvel)

Russo kardeşler, 2016 yapımı Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı'nın (Captain America: Civil War) sonuyla ilgili bir anlaşmazlık yüzünden az kalsın filmden ayrılacaklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anthony ve Joseph Russo, Kahramanların Savaşı'ndan önce Kaptan Amerika: Kış Askeri'nin (Captain America: The Winter Soldier) yönetmenliğini yapmıştı ve daha sonra Marvel Sinematik Evreni'nde iki filme daha imza attı: Avengers: Sonsuzluk Savaşı ve Avengers: Endgame.

Filmlerin kamera arkasıyla ilgili The Story of Marvel Studios (Marvel Stüdyoları'nın Hikayesi) adlı yeni kitapta bu filmlerden bazılarının yapım aşaması detaylı biçimde anlatılıyor ve Russo kardeşler, senarist Stephen McFreely ve Marvel Stüdyoları Başkanı Kevin Feige'le onların karşısındaki Marvel Yaratıcı Komitesi'nden bir grup yöneticinin arasındaki yaratıcılık açmazından bahsediyor.

Kitapta McFeely'nin, "5 süper askerle bir denizaltı üssünde savaştıkları bir taslak hazırlamak durumunda kaldık" dediği alıntılanıyor (CBR'nin haberine göre).

Joseph Russo şu ifadeleri kullanıyor:

'Bu filmde ilginç hiçbir şey yok. Öyle bir film yapmak için burada değiliz. Bir başka süper kahraman hikayesi daha anlatmakla ilgilenmiyoruz' deyip durduk.

Filmin son halinde Kaptan Amerika (Chris Evans), Bucky Barnes (Sebastian Stan) ve Tony Stark (Robert Downey Jr.) terk edilmiş bir laboratuvara varınca burada birkaç süper askeri çoktan ölmüş halde buluyor. Bunu Kaptan Amerika ve Iron Man'in dövüşü takip ediyor ve iki kahramanın arasının bozulmasıyla son buluyor.

Yönetmen, "Ama çizgiyi net olarak çektiğimizde bu, şirketin ya yavaş yavaş geldiği yere geri döneceği ya da yeni bir bölgeye doğru yönelmeye başlayacağı bir ana dönüştü" diye devam etti.

Bir odada yüksek sesle 'Eğer bu film siyaseti idare etmek ve son perdeyle ilgili olacaksa yönetmenliğini sürdürmek bizim ilgimizi çekmiyor' dediğimiz bir noktaya ulaştık.

Anthony Russo şunları ekledi:

Bence bu Kevin'e çok fazla enerji verdi. Ve ayrıca belki de bakış açımız konusunda bu kadar net olmamız ona duruma dair biraz baskı yapma gücü de sağlamıştır.

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Disney Plus'ta izlenebilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU