Yıldırım: Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım gün içerisinde İstanbul’daki Ordu ve Ardahanlılarla bir araya geldi

Fotoğraf: AA

Binali Yıldırım önce Ordu Kabataşlılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ziyaret etti. Dernek önünde kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti, 23 Haziran seçimlerinde kendisine ve partisine destek istedi.

“Çalındı dayence CHP'den ses geliyor”

Yıldırım, ardından Ardahan Kültür Evi ve Ordulu Dernekler Lokali'ni ziyaret etti ve Samsun Dernekleri ve Federasyonu'na gitti. Yıldırım, 31 Mart’ta bu işin bitmesi gerekirdi ama oylar çalındı dedi:

31 Mart'ta bu işin bitmesi gerekirdi. Sizlerin hiçbir sorumluluğunuz yok, gittiniz oylarınızı verdiniz ama oylar sayılırken bir kısmı iç edildi veya çalındı. 'Çalındı' deyince ses CHP'den geliyor. Yahu size ne kardeşim, niye üstleniyorsunuz ve bu tepkiyi veriyorsunuz? Demek ki bir şey var. Ben size mi söyledim? Ben 'Çalındı' diyorum, neden üzerinize alınıyorsunuz? Üzerinize alındığınıza göre herhalde bir anlam ifade eder.

Yıldırım kendisini dinleyenlerden bir kişinin, "Alman Cumhurbaşkanı 10 gün içinde neden İstanbul'u ziyaret etti?" sorusu üzerine şunları söyledi : 

Arif olan anlar. Şimdi sanki İstanbul'un seçimini yapmıyoruz, Avrupa'nın seçimini yapıyoruz. Bu ne ilgi, alaka... Herkes nefesini tutmuş İstanbul'un seçimini bekliyor. Bekleyin, bekleyin geliyoruz, bekleyin! Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte İstanbul, hep birlikte Türkiye olacağız. Yolları böldük, hayatları ve gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Biz doğusu ve batısı, kuzeyi ve güneyi ile biriz, beraberiz, kardeşiz. Onun için hiç endişeniz olmasın, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları biliyoruz.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU