Hıncal Uluç: Ahmet Güneştekin bir Anadolu güneşidir

“O sergiyi, New York başta, dünyanın en ünlü sanat merkezlerinde açabilecek imkânlara sahipti, gördünüz.. Ama oralarda değil, Diyarbakır'da açtı"

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, “Hafıza Odası” sergisiyle gündemde olan Ahmet Güneştekin’in “bir Anadolu güneşi olduğunu” söyledi.

Uluç, bugünkü köşesinde ilk olarak Güneştekin ile tanışıklarının geçmişine yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hafıza Odası” sergisi konusundaki eleştirilere tepki gösteren Uluç, “Ahmet'i de yok etmek için birleştiler hemen.. ‘Kopyacılık dahil’ atmadık çamur bırakmadılar” dedi.

Uluç, yazısının devamında özetle şunları söyledi:

Ahmet Güneştekin  hayatta bir araya gelmesi mümkün olmayan insanları, zıt kutuplardan gazetecileri, Ankara'ya bile "Taşra" diyen sosyete ile sıradan insanları, hayatta Diyarbakır'a adım atmayacak o sosyal medyanın takipçi rekoruna sahip fenomenlerini toplamış, götürmüş oraya..

Ahmet, o sergiyi, New York başta, dünyanın en ünlü sanat merkezlerinde açabilecek imkânlara sahipti, gördünüz.. Ama oralarda değil, Diyarbakır'da açtı..

Uluç, Güneştekin’in sergiyi “Kendisi için değil, Türkiyem için, Türkiyemin, bugün nerdeyse herkes tarafından bölünmeye çalışılan insanlarını bir araya getirmek için açtığını” ifade ederek sanatçıya teşekkür etti.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU