Hindistan'da bir kadının başörtüsü zorla çıkarıldı

Olay, çoğunluğu Müslümanların oluşturduğu İslam Nagar'da yaşandı

Başörtüsünü çıkarması için baskı yapılan kadın gözyaşlarını tutamadı (Twitter / @fpjindia)

Hindularla Müslümanlar arasında gerilimin bir süredir arttığı Hindistan'da bir kadın, başörtüsünü ve üstünü çıkarmaya zorlandı.

Madhya Pradeş eyaletinin başkenti Bhopal'da cumartesi yaşananlara ilişkin video, sosyal medyada sıkça paylaşıldı.
 


Videoda, çoğunluğu Müslümanların oluşturduğu İslam Nagar'da bir grubun, motosikletteki bir kadını ve bir erkeği durdurduğu görülüyor.

Grup bunun ardından kadının başörtüsünü ve üstünü çıkarmasını istiyor. Saldırganlardan birisi, kadının toplumu için "utanç kaynağı" olduğunu söylüyor.

Öte yandan yaşananlara ilişkin farklı iddialar var. Bhopal polisi grubun, adı açıklanmayan kadını Müslüman sandığından şüpheleniyor. Polise göre kadının "başka topluluktan" biriyle seyahat etmesi grubu öfkelendiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sputnik International, bazı yayın organlarının adı açıklamayan erkeğin Müslüman, kadının Hindu olduğu yazdığını bildirdi. Bu haberlere göre Müslüman grup, Hindu bir kadının Müslümanlara özgü kıyafet giymesine öfkeleniyor.

Daily Pakistan gazetesiyse saldırganların radikal Hindular olduğunu öne sürdü.

Bhopal polisi, olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Bu kişiler daha sonra serbest bırakılırken herhangi bir suçlama yapılmadı.

Ülkede tansiyon yüksek

Hindistan'da, Hindu milliyetçisi Narendra Modi'nin partisi Hindistan Halk Partisi'nin 2014'te iktidara gelmesinin ardından Müslümanlara bakış açısı kötüleşti. Bu durum, iki taraf arasında çatışma çıkmasına neden oluyor.

Örneğin Karnataka eyaletinin başkenti Bengaluru'da geçen ay iki Müslüman erkek, Müslüman kadın iş arkadaşını motosikletle eve bıraktığı gerekçesiyle Hindu bir adamı dövmüştü.

Temmuzdaysa Müslüman kadınlar, yazılım sitesi GitHub'da sahte bir uygulamayla satışa çıkarılmıştı.

 

Independent Türkçe, Sputnik International, Indian Express, Daily Pakistan

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU