Squid Game: Binlerce kişiyi öldüren şebeke gizli kalmayı nasıl başardı?

Her oyunda bir sürü kişinin ölmesine rağmen ölümcül oyunların sır olarak saklanması nasıl mümkün oldu?

*UYARI: Bol miktarda spoiler içerir*

Netflix'in tüm dünyada büyük fırtınalar koparan dizisi Squid Game'de düzenlenen birçok oyunda pek çok kişi hayatını kaybetmesine rağmen organizasyonun sır gibi saklanması tam olarak nasıl başarıldı?

Dizide birçok ipucu yer alsa da bunların hepsinin açıklama gerektirdiğini belirtmekte fayda var. Yönetici karakterinin idare ettiği ölümcül oyunlar esasen dünyanın en zengin ve güçlü kişilerinden bazılarını eğlendirmek için düzenleniyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Squid Game'deki pek çok detay şu ana kadar bolca tartışılsa da Screen Rant'in haberine göre müsabakanın gizli kalmayı nasıl başardığının sırrı gözden kaçan önemli noktalardan biri. 

Oyuna maskeli çalışanlardan biri kılığında sızan polis memuru Jun-ho'nun soruşturması sonucunda oyunların 30 yıldır devam ettiği ortaya çıkmıştı. Her oyunda yaklaşık 400 katılımcının olduğu ve yılda bir kez düzenlendiği düşünüldüğünde tahminen 12 bin kişi organizasyona dahil oldu ve bunların büyük bir çoğunluğu hayatını kaybetti.

Jun-ho eğer hâlâ hayattaysa muhtemel ikinci sezon organizasyonun maskesini düşürebilir ancak asıl soru bu kadar uzun süre bu organizasyonunu nasıl sır olarak saklandığında yatıyor. 

Organizasyonun ardında büyük bir mali destek olduğu göz önünde bulundurulursa oyunların sır olarak sürmesini paranın güvence altına aldığı tahmin edilebilir. 

Öte yandan müsabakanın, oyuncuları ortadan kaybolması dikkat çekmeyecek veya kolayca açıklanabilecek kişilerden seçmesi olası açıklamalardan biri olabilir. Sang-woo'yu polis arıyordu, Sae-byeok Kuzey Koreli bir sığınmacıydı ve Gi-hun muazzam miktarda borcu olan bir kumar bağımlısıydı. 

Dizideki karakterlerin ortak özelliği onlara değer vermeyen bir toplumun alt basamağında yer almaları ve kaybolmalarının büyük ölçüde fark edilmeyecek olmasıydı.  

Oyunları organize eden ekibin, çalışanları son derece itaatkar kişilerden seçmesi de bir başka açıklama olarak gösterilebilir. 

Dijital yayın platformunun şu ana kadarki en başarılı dizisi izleyicilerin kafasında bıraktığı soru işaretlerini, henüz resmi olarak açıklanmasa da muhtemel ikinci sezonda açıklayabilir. Squid Game'in yaratıcısı Hwang Dong-hyuk da yakın zamanda eğer ikinci sezon çekilirse senaryonun Yönetici'ye odaklanabileceğini belirtmişti. Dolayısıyla organizasyonun sırrının açığa çıkması hayli olası görünüyor. 

 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, NME

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU