Gerçek Harry Potter, ünlü serinin ilk kitabını 350 bin liraya sattı

"Harry Potter'ın Harry Potter'ını satmak bir onurdu"

Harry Potter, satıştan elde ettiği parayla babasının son isteğini yerine getirerek küllerini Afrika'ya taşıyacak (Hansons Müzayede Evi)

Birleşik Krallık'ta (BK) Harry Potter isimli bir kişi, ünlü Harry Potter serisinin nadir bulunan bir basımını açık artırmada 27 bin 500 sterline (yaklaşık 350 bin TL) sattı.

Hampshire bölgesinde yaşayan Potter, Harry Potter serisinin ilk kitabı Felsefe Taşı'nı babasının kendisine 1997'de hediye olarak verdiğini söyledi.

İngiliz yazar J.K. Rowling'in ünlü fantastik roman serisinin bu kitabından ilk olarak 500 adet basılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

33 yaşındaki Potter, babasının romanın ana karakteri Harry Potter'la isim benzerliği nedeniyle kitabı kendisine hediye ettiğini belirtti.  

Potter, 2017'de kanser sebebiyle hayatını kaybeden babasını onurlandırmak için kitabı açık artırmaya çıkardığını ifade etti.

Açık artırma, Derbyshire bölgesindeki Hansons Müzayede Evi tarafından gerçekleştirildi. Kitabı alan kişinin BK'de oturduğu belirtilirken, kimliğine dair başka bir bilgi paylaşılmadı.

Müzayede görevlisi Charles Hanson, satışın "duygusal ve büyüleyici" olduğunu söyleyerek "Harry Potter'ın Harry Potter'ını satmak bir onurdu" dedi.

Öte yandan Potter, kitap serisi ünlendiğinden beri yeni tanıştığı kişileri adının gerçekten Harry Potter olduğuna inandırmakta güçlük çektiğini de anlattı.

Eşiyle tanıştığında da benzer bir zorluk yaşadığını söyleyen Potter, "Eşim Philippa'yla Yunanistan'da tanıştığımızda o da adımın Harry Potter olduğuna inanmamıştı" dedi.



Independent Türkçe, BBC, Hypebeast

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU