Eski AK Parti milletvekili: Bak yaklaşıyor yaklaşmakta olan

“Görünen o ki yönetilemeyen Türkiye’de artık akıl da tümden iflas etmiş durumda”

Fotoğraf: Twitter

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki (TCMB) görevden almalarla ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı ve “Görünen o ki yönetilemeyen Türkiye’de artık akıl da tümden iflas etmiş durumda” dedi.

Ocaktan, bugünkü “Bak yaklaşıyor yaklaşmakta olan” başlıklı köşe yazısında “Merkez Bankası’nda gece yarısı gerçekleşen operasyonun ekonomide yarattığı tahribatı görünce insan ister istemez ‘Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan’ cümlesini kurma ihtiyacı hissediyor. Çünkü hiçbir ekonomik rasyonaliteye dayanmayan böylesine bir operasyon Türk parasını bir gecede yerle bir ediyor ve zaten dayanılmaz boyutlarda seyreden ekonomik krizi daha da derinleştiriyor” dedi.

“Görünen o ki yönetilemeyen Türkiye’de artık akıl da tümden iflas etmiş durumda” diyen Ocaktan, şunları yazdı:

Doğrusu bir iktidarın kendi gidişini hızlandıran böylesi bir çılgınlığa hangi gerekçeyle müracaat ettiğinin akılla ve mantıkla izahı ne yazık ki mümkün değil.

Maalesef ‘iktidar aklı’nın işlemediği, makuliyetin buharlaştığı, ekonomik gerçeklerin tersyüz edildiği alaturka yönetim zihniyetinden akıl ve bilimle hareket etmesini beklemek beyhude bir çaba…

Evet artık bu gidişi durdurmak mümkün değil, zira ekonomik gerçeklere uygun davranma önerilerinin iktidar nezdinde bir karşılığı yok. Galiba iktidar ekonomide, dış politikada, eğitimde, hukuk güvenliğinde her geçen gün irtifa kaydederken 2023 seçimlerinin renginin de ortaya çıkmaya başladığını söylemek herhalde bir kehanet olmayacaktır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Türkiye’de hayatın gerçekleriyle liderin hayallerinin örtüşmediği, bunun belirsiz bir geleceğe yelken açmak olduğunu” söyleyen Ocaktan, şöyle devam etti:

Şu anda AK parti içinde Erdoğan’ı Türkiye gerçekleri konusunda uyaracak bir siyasi akıl ne yazık ki yoktur. Eğer parti içinde Erdoğan’ı uyaracak bir mekanizma olsaydı, eminim AK Parti’yi toplum nezdinde itibar kaybına uğratacağı kesin olan akıldışı ekonomik operasyonlar ve “45 liracık öğrenci kredisi” benzeri absürtlüklerle karşılaşmazdık.

Devletin bütün imkanlarının elinde olmasına rağmen iktidarın avantajını kaybettiğine dikkati çeken Ocaktan, “Çünkü ekonomideki kötü gidişata dur diyebilecek en küçük bir iradeyi bile göstermekten aciz durumda” yorumunu yaptı.

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı için veda zamanının yaklaştığını belirten Karar yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Şu an itibariyle anket sonuçları, iktidar için eve dönüş yolculuğunun başladığını net olarak ortaya koymaktadır. Ayrıca zamanında yapılacak bir seçime bile daha 20 ay var. Ülkenin temel sorunlarını çözme konusunda en küçük bir “çözüm iradesi” bile gözükmediğine göre, özellikle ekonomide işler daha da kötüye gidecek demektir. Bu durumda herhalde en doğru cümle ‘iktidar kendi hikayesini bitirmek için koşar adım sona doğru yaklaşıyor’ olması gerekiyor.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU