Gazete Duvar'dan art arda çok sayıda isim istifa etti

Genel Yayın Yönetmeni Ali Topuz'un ardından çok sayıda isim Duvar'dan ayrıldığını duyurdu

Fotoğraf: Duvar

Gazete Duvar’ın kuruluşundan itibaren genel yayın yönetmenliği görevini yürüten Ali Topuz görevini bıraktı.

Ayrılışını Twitter’dan duyuran Topuz, “Her şeyin bir başı vardır bir de sonu. GazeteDuvar ile bir bağım kalmamıştır. Mesai arkadaşlarıma, yazarlara, okurlara binlerce teşekkürler” dedi.

Eleştiren, kızan, öven herkese de şükranlarını sunan Topuz, “Hakkınızı helal edin. Bir kişiye hakkım helal değil. O kendisini gösterecek zaten” diye yazdı.

Topuz'un açıklaması sonrası Duvar'dan istifalar art arda geldi. Duvarenglish Şef Editörü Cansu Çamlıbel, Gazeteci Bahadır Özgür, Sinema Yazarı Şenay Aydemir ve Gazeteci Hakkı Özdal da kurumdan ayrıldığını duyurdu.

Çamlıbel de bıraktı

Duvar English'in genel yayın yönetmenliğini üstlenen Cansu Çamlıbel de Topuz'un ardından görevini bıraktığını açıkladı.

"Ali’nin davetiyle katıldığım GazeteDuvar ailesinde o olmadığı takdirde benim de olmam söz konusu olamaz" diyen Çamlıbel, "İyi gazeteciliğe inanan ve destek veren herkesle nasılsa yine yeniden buluşuruz. Bu kadar kıymetli bir çabaya bu şekilde veda ediyor olmak kalbimizi kırdı elbet" ifadelerini kullandı.

Bahadır Özgür

İlerleyen saatlerde Duvar'ın öne çıkan yazarlarından Bahadır Özgür de kurumdan ayrıldığını duyurdu. Ali Topuz'un ürünü olan Duvar'dan çok şey kazandığının altını çizen Özgür, Twitter'da şu paylaşımı yaptı:

Ali Topuz bir an dahi tereddüt etmeden yazı yazma imkanı sundu bana. Onun siyasal bakışının, ahlakının, üslubunun ürünü olan Duvar sayesinde çok fazla şey kazandım. Hakkını o da helal eder umarım. Duvar emekçilerine de sonsuz teşekkürler. Başka yerde görüşürüz yine...

Şenay Aydemir Duvar'daki yazılarına son verdiğini duyurdu

Topuz'un Duvar'dan ayrılmasıyla Gazete Duvar'la yollarını ayıran isimlerden biri de sinema yazarı Şenay Aydemir oldu. Aydemir, cuma günü yayımlanacak son yazısının ardından yazılarına son verdiğini duyurdu:

Duvar daha proje iken çağırdı beni Ali Topuz. Tek satırıma, tek bir cümle edilmedi. Duvar sayesinde çok özel gazetecilerle çalıştım, güzel insanlarla tanıştım. Ama bu serüven de buraya kadarmış. Cuma günü yayınlanacak son yazı ile birlikte Duvar'daki yazılarıma son veriyorum.

Hakk Özdal: Duvar'ın başı Ali Topuz olmuştu, sonu da öyle oluyor

Duvar'la yollarını ayıran isimlerden biri de Gazeteci Hakkı Özdal oldu. Özdal, "Benim için Duvar'ın başı Ali Topuz'la olmuştu, sonu da öyle oluyor.. 2016 yazından sonra, çok zor bir siyasal iklimde, çoğunu okuyucuların hiç görmediği onlarca insanın inşa etmeye başladığı Duvar'daki emekler baki kalacaktır. Orada bir iki küçük tuğlam olabildiyse ne mutlu bana" mesajıyla Duvar'a veda etti. 

Ayşe Çavdar: Ali'siz bir Duvar'da olmayacağım

Gazeteci Ayşe Çavdar da Ali Duran Topuz'un Gazete Duvar'le yollarının ayrılmasının ardından, Duvar'dan ayrılan isimlerden oldu. Yaşananlar hakkında bilgisi olmadığını ifade eden Çavdar, "Ne olduğunu bilmiyorum, saatlerdir anlamaya çalışıyorum, ama Ali'siz bir Duvar'da olmayacağım ben de" mesajını paylaştı.

İslam Özkan istifasını duyurdu

İslam Özkan da toplu istifaların ardından bugün istifasını açıklayan isimlerden oldu. Özkan sosyal medya hesabından, "Kendisiyle çalışmaktan onur duyduğum değerli bir yöneticiydi @alidurantopuz . O istifa ettiyse, İslami gelenekten gelen ve kendini hala o gelenek üzerinden tanımlayan biri olarak bu güzel mecrada bana yer açan kişiye vefa borcudur istifa etmek. Cümleten yolumuz açık olsun" dedi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU