Kraliyet ailesi kararını verdi: "Prens Andrew artık kamuoyu önüne çıkamaz"

Cinsel saldırı ve istismar iddialarından rahatsızlık duyan Kraliyet ailesi Prens Andrew'un kamuoyunda görünmesini istemiyor

Prens Andrew (arka sırada solda) nisanda hayatını kaybeden babası Prens Philip'in cenazesinde kardeşleri Prens Edward (arka sırada sağda), Prens Charles (ön sırada solda) ve Prenses Anne'le (ön sırada sağda) görüntülenmişti (AP)

Kraliçe II. Elizabeth'in çocukları Prens Charles, Prens Edward ve Prenses Anne'in Kraliyet ailesini utandıran cinsel istismar iddialarının ardından kardeşleri Prens Andrew'un akıbetine yönelik toplantı yaptığı ve York Dükü'ne "kapıyı kapattığı" iddia edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daily Mail'in haberine göre kardeşlerinin Prens Andrew'a sırt çevirmesi ve yeğeni Prens William'ın onu "Kraliyet ailesine tehdit" olarak nitelendirmesinin ardından York Dükü artık kamuoyu önüne çıkmayacak. 

Page Six'in bildirdiğine göreyse Kraliyet ailesine yakın bir kaynak Prens Andrew'a yönelik şu ifadeleri kullandı:

Prens Andrew'un geri dönmesi için dünyada herhangi bir yol bulunmuyor. Aile bunun olmasına asla izin vermeyecek.

İddiaya göre Prens Charles, Prenses Anne ve Prens Edward 9 ay önce bir toplantı yaptı ve kardeşleri için geri dönüşün olmayacağına karar verdi. York Dükü görünüşe göre yeğenleri tarafından da pek sevilmiyor.

Bir başka Kraliyet kaynağı tahta geçme sırasında babası Prens Charles'ın ardından ikinci basamakta yer alan Prens William'ın amcası Prens Andrew'dan hoşlanmadığını ve onu aileye bir tehdit olarak gördüğünü söyledi. 

Prens Andrew hakkında 17 yaşındayken kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla dava açan Virginia Roberts Giuffre tazminat talep ediyor. Giuffre, Prens Andrew'un eski arkadaşı ve cinsel saldırıdan hüküm giyen Jeffrey Epstein'ın kendisini 2001'de Londra'ya götürdüğünü ve "Prens'le ilişkiye zorlandığını" öne sürüyor. 

 

Independent Türkçe, Daily Mail, Page Six

Derleyen: Esra Güngör 

DAHA FAZLA HABER OKU