Metiner: Hâlâ kibir konuşuyorsak yandığımızın resmidir

"Bu kibir abidelerini kim koruyor kim kolluyor? Nasıl oluyor da onlar onca verdikleri zarara rağmen yerlerini koruyabiliyorlar? Veya öyle oldukları bilindikleri halde makamlarla taltif edilebiliyorlar?"

Fotoğraf: YouTube

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün kullandığı “Bize kibir yakışmaz, tevazu ordusuyuz” şeklindeki ifade üzerinden bazı eleştirilerini gündeme getirdi.

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Metiner bugünkü köşe yazısında “Düşündüm. Geriye doğru gittim. Cumhurbaşkanı’nın bu meyanda defalarca daha sert bir dille yaptığı uyarıları hatırladım. Demek ki onca uyarıya rağmen kibir son bulmamış” dedi.

Kendisinin geçmişte kullandığı “İktidarın şehvetine yenik düştük. Kibir budalalarına dönüştük. En fenası bizi iktidara taşıyan garip gurabadan, fakir fukaradan koptuk. Onların ulaşamadığı insanlar haline dönüştük. Onlara uğramaz olduk. Onlarla ağlamaz onlarla gülmez olduk. Kibrimizle Allah’ı ve halkımızı gücendirdik. Korkarım ki bu gidişat siyasi hezimete dönüşecektir” ifadelerini hatırlatan Metiner, bu sözler dolayısıyla parti içerisinde çok eleştirildiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni Şafak yazarı, şunları söyledi:

Hâlâ Reis bu saatte kalkıp kibir üzerinden uyarıp tevazua çağırıyorsa yandığımızın resmidir. Demek ki değişmeye niyeti olmayanlar hala güçlerini koruyorlar.Onlar güçlerini koruduğu sürece de Ak Parti’nin gücü zayıflıyor.

Merak ediyorum: Bu kibir abidelerini kim koruyor kim kolluyor? Nasıl oluyor da onlar onca verdikleri zarara rağmen yerlerini koruyabiliyorlar? Veya öyle oldukları bilindikleri halde makamlarla taltif edilebiliyorlar?

Henüz vakit varken yeni bir tarzı siyaset ekseninde halkımızın her kesimini yürekten sarıp sarmalayan ve herkesi kendimizden bilerek herkesle hemdert ve hemhal olan bir tevazu ordusuna dönüştürmeliyiz hareketimizi. Bir mola yerinden anlayan için bu kadarcık bir laf yeterlidir. Lafın tamamına şimdilik gerek yok. Yolumuz ırak. Durmak yok, inançla ve aşkla devam. Kendimizi değiştirerek ve yenileyerek.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU