İmamoğlu, İBB'nin aleyhine propaganda yapacağını iddia etti: Haftaya geliyoruz, parayı boşa harcamayın

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul adayı İmamoğlu: Önümüzdeki hafta İBB billboardlarda israf yapıp aleyhimize propaganda yapacakmış

Fotoğraf: Twitter @ekrem_imamoglu

CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Sultangazi Meydanı'nda yaptığı halk buluşmasında İBB'nin gelecek hafta aleyhinde propaganda yapacağını belirtti:

Duyuyorum ki, önümüzdeki hafta İBB, billboardlarda israf yaparak, aleyhimize propaganda yapacakmış. Ya bir hafta kaldı. 8-9 gün kaldı. Diyorum ki, 'Aranızdaki 3-5 insana sakın fırsat vermeyin. Geliyoruz. 82 bin çalışanımızı da rahat ettireceğiz. 

"Mültecilerin kendi ülkelerine dönmeleri şart"

Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü, Şişli ve CNR Expo'da katıldığı etkinlikleri ardından Sultangazi'de halk buluşmasında konuştu. 

İmamoğlu, İstanbul'un kentsel dönüşüm ve tapu ile ilgili sorunlarını çözeceğini, deprem ile ilgili çalışmalar yürüteceğini söyledi. 

İstanbul'un mülteci sorununa da değinen İmamoğlu bu konunun üzerine eğileceğini ifade etti: 

Bazı ilçelerin özel sorunları var. Özellikle Sultangazi'de beni rahatsız eden bir mülteci sorunu var. Tabii ki İstanbul'da yaşanan bu mülteci sorunu Türkiye adına iyi yönetilmemiştir. Dünyada mültecilerin nasıl misafir edileceğinin kuralları vardır. Biz, mazlumun yanında durmayı severiz. Bu bizim milli ruhumuzda ve gerçekten geleneklerimizde vardır. Ancak, bütün şehirlere milyonlarca mülteciyi plansız dağıtmak doğru değildir. 60-70 bin mülteci Sultangazi'de yaşıyor. Mülteci sorunu, onları yok saymak anlamına gelmez. Çocukları ve kadınları, maruz kaldıkları tehditlerden korumaya varız. Günün sonunda, kendi ülkelerine dönmeleri şarttır. Bunu, hep birlikte sağlayacağız. Ülkenin farklı noktalarından gelen insanların işine ekmeğine mani olmamalılar. İnsanca koşulların sağlanması konusunda yardımcı olacağız.

"İstanbul'u israfçılardan kurtaracağız"

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un parasının israf edildiğini yineleyip "Kenti bu anlayıştan koruyacağım" dedi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halktan uzaklaştılar, kibire boğuldular. Vatandaşı dinlemiyorlar. Vatandaşın gözünün içine baka baka onunla sohbet edemiyorlar. Çünkü vatandaşı düşünmüyorlar. Onların derdi bir avuç insan. Diyorlar ki, 'Bu şehri hangi kaynakla yöneteceksin?' İşte benim kadrom bu. İşte İstanbul. Doğru. Bu kardeşiniz İstanbul'u, onların bildiği kadroyla yönetmeyecek. Yani eşiyle, dostuyla, akrabasıyla, kızıyla, oğluyla, damadıyla yönetmeyecek. Biz bu şehri, bir insanın iki dudağı arasından çıkan sözlerle de yönetmeyeceğiz. Biz bu şehri, 16 milyon vatansever vatandaşıyla, İstanbul'la yöneteceğiz. Bu şehri israfçılardan kurtaracağız. İstanbul'un parasını çarçur edenlerden koruyacağız. Şehre özen gösteren belediye başkanı olacağız. Kadınların, çocukların yanında olacağız. Ben, bu şehirde yaşayan herkesi barıştırmaya geliyorum. Hep ayırdılar. Gün geldi oy vermeyenlere terörist dediler. Gün geldi bize iftiralar attılar. 31 Mart öncesi beka dediler. 31 Mart'tan sonra unuttular. Biz ne diyorsak, onu söylemeye başladılar.

''İBB'de alın teriyle çalışanların emeğine sıkıntı vermeyiz'

Millet ittifakı İstanbul adayı İmamoğlu, İBB önünde belediye çalışanlarının düzenlediği mitingi anımsattı:

Buradan sesleniyorum, İBB'nin önünde, sözüm ona belediye çalışanlarına miting yaptırıyorlar. Allah akıl versin bunlara. Duyuyorum ki, önümüzdeki hafta İBB, billboardlarda israf yaparak, aleyhimize propaganda yapacakmış. Ya bir hafta kaldı. 8-9 gün kaldı. Parayı boşa harcamayın. Buradan İBB'nin 82 bin çalışana sesleniyorum. Diyorum ki, 'Aranızdaki 3-5 insana sakın fırsat vermeyin. Geliyoruz. 82 bin çalışanımızı da rahat ettireceğiz. Alın teriyle para kazananın asla emeğine sıkıntı vermeyiz. Onların başımızın üzerinde yeri var.

Samsun'da tanıştığı ressamın sergisine katıldı

Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs'taki Samsun gezisinde tanıştığı ortaokul mezunu ressam Umut Kaya'nın Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki sergisinin açılışına da katıldı.
 

 

İmamoğlu "Eğitimini almadan, ortaokul mezunu bir kardeşimizin, tümüyle yeteneğiyle burada var olması. Muazzam bir şey. Ben inanıyorum ki hem İstanbul'da hem de ülkemizde çok yetenekli insanlar var. Ben, çok yetenekli kardeşimin yolunun açık olmasını diliyorum. Yetenekli insanlara yeter ki fırsat tanınsın, fırsat eşitliği olsun." diye konuştu.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU