Squid Game'in yönetmeni açıkladı: Senaryo neden 12 yıl boyunca rafta bekledi?

Hwang Dong-hyuk toplumun zamanla şiddet içerikli hikayeleri daha çok sevmeye başladığını söyledi

Netflix'in tüm dünyada büyük yankı uyandıran yeni dizisi Squid Game'in yönetmeni Hwang Dong-hyuk özgün içeriği nedeniyle yapımın üzerinde 10 yıl boyunca çalıştığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Korean Times'a verdiği röportajda Güney Koreli yönetmen fikrin aklına ilk olarak 2008'de geldiğini ve ertesi yıl senaryoyu yazdığını belirtti. Ancak Hwang senaryo hazır olmasına rağmen çok deneysel bir yapım olduğunu düşündüğü için diziyi sunmakta tereddüt ettiğini söyledi. 

Dijital yayın platformunun en popüler yapımı olma yolunda ilerleyen Squid Game'in yönetmeni o dönem dizinin ya çok büyük bir fiyasko ya da yankı uyandıran bir iş olacağını düşünmüş. 

Yönetmen Squid Game'in hazırlanmasına yönelik süreci şu ifadelerle anlattı:

Tıpkı yaklaşık 10 yıl önce olduğu gibi hikayeyi diziye dönüştürmek hâlâ bir macera. Ya hep ya hiç olacağını biliyordum. Ya bir başyapıt olacaktı ya da ilginç bir fiyasko. Çalışmanın ardındaki fikir çok deneyseldi. Bu yüzden izleyicilerin, karakterlerin çocuk oyunları oynamak için hayatlarını riske atmasını ikna edici bulup bulmayacağını kendime sormaya devam ettim. Yaklaşık 12 yıl sonra dünya böyle tuhaf, şiddetli hayatta kalma hikayelerinin hakikaten hoş karşılandığı bir yere dönüştü. Katılımcıların çılgına döndüğü dizideki oyunlar, pek çok kişinin kripto para, emlak ve hisse senetleri gibi şeylerle turnayı gözünden vurma istekleriyle uyumlu. Pek çok kişi hikayeyle empati kurabildi.

Gerilim dizisi perişan haldeki Gi-hun (Lee Jung-jae) da dahil yaklaşık 456 kişiyi konu alıyor. Bu kişiler ölümcül çocuk oyunlarını oynayarak hayatta kalmaya ve 45,6 milyar wonun (yaklaşık 350 milyon TL) sahibi olmaya çalışıyor. 

Dijital yayın platformunda 17 Eylül'de yayımlanan yapım bu hafta Netflix Türkiye'nin en çok izlenen dizisi olmayı başarmıştı.

Görünüşe göre yönetmenin bekleme kararı epey isabetli olmuş. 

 

Independent Türkçe, The Korean Times, Flixpatrol

Derleyen: Esra Güngör 

DAHA FAZLA HABER OKU