Gitar seslerini yellenmeye çeviren pedal projesine 270 bin liralık destek

Taylor Swift'le birlikte çalışan bas gitarist Amos Heller da pedalı inceledi

Sıradışı pedalın üretimine 28 Ekim'den sonra başlanması öngörülüyor (Steve Gadlin/Kickstarter)

Bir girişimci, gitarın seslerini yellenme seslerine çeviren bir pedal üretmek için başlattığı projede başarıya ulaştı.

Müzisyen Steve Gadlin, 8 Eylül'de başlattığı "The Fart Pedal" (Yellenme Pedalı) adlı projeyle sıradışı bir gitar pedalı üretmek için kolları sıvadı.

Projenin hayata geçirilmesi için belirlenen 30 bin dolarlık (yaklaşık 270 bin TL) bağış miktarına bir ay dolmadan ulaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şu ana dek 176 kişinin destek verdiği proje kapsamında 250 tane pedal üretilmesi planlanıyor.

Gadlin, proje tanıtımında gerçeğe yakın yellenme sesleri elde edebilmek için ABD'deki Illinois eyaletinde yer alan Şikago'daki Noise-Floor adlı özel bir ses tasarım firmasıyla çalıştığını belirtti.

Öte yandan, projeyi destekleyenlere gönderilecek pedal paketlerinde, bağışçıların gitarist arkadaşlarına şaka yapmasını sağlayacak bir sahte pedal etiketi de bulunuyor.

Projeyi destekleyenler, bu etiketle pedalın üzerindeki yazıyı değiştirerek yellenme pedalını bir gitaristin kullandığı diğer pedallar arasına gizlice yerleştirebilir.
 


Gadlin, tanıtım videolarında AC/DC ve Led Zeppelin gibi ünlü rock gruplarının parçalarını, gitarını yellenme pedalına bağlayarak çaldı.

Ayrıca Taylor Swift ve Thomas Rhett gibi sanatçılarla birlikte çalışan bas gitarist Amos Heller da pedalla ilgili bir değerlendirme videosu çekti.
 


Başta rock müzik olmak üzere farklı türlerde de kullanılan efekt pedalları müzisyenler, ses mühendisleri ve albüm yapımcılarına bir müzik aletinin sesini elektronik veya dijital şekilde değiştirme imkanı sunuyor.



Independent Türkçe, Guitar World, Loudwire

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU