Akşener'den Osmangazi Köprüsü paylaşımı: Şimdi bu hak mı?

Meral Akşener, sosyal medya hesabından Osmangazi Köprüsü için yapıldığı belirtilen Hazine garantili ödemeler ile ilgili bir paylaşım yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz Projeye Değil Ranta Karşıyız" sloganı ile yeni bir kampanya başlattı / Fotoğraf: Twitter

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "10 milyar dolarla işçiden memura, çiftçiden esnafa tüm vatandaşlarımıza destek olmak yerine bir grup müteahhidi zengin edenler tarafından yönetiliyoruz. Soruyoruz; şimdi bu hak mı?" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, paylaştığı görselde '10 milyar dolarla neler yapılır?' sorusuna yanıt olarak "205 bin 5 yıllık öğretmen ataması, 1 milyon 500 bin küçük esnafa 57 bin 300 TL desteği, 3 adet daha Osmangazi Köprüsü yapılabilirdi" dedi.

Akşener daha önce de "Biz Projeye Değil Ranta Karşıyız" sloganı ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avasya Tüneli'ne yapılan garanti ödemeleri eleştirmişti.

Osmangazi Köprüsü için verilen araç geçiş garantisi sık sık muhalefetin eleştirilerine neden oluyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz temmuz ayının 24’ünde garantinin üzerine çıkıldığını belirterek, "Osmangazi Köprüsü'nde 24 Temmuz tarihinde; 64 bin 406 Günlük Eşdeğer Araç sayısı ve yüzde 161'lik Garanti Karşılama Oranı ile rekora imza atıldı" paylaşımı yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU