Netflix'in yeni fenomeninin yönetmeni, Squid Game'in başarısının sırrını açıkladı

Hwang Dong-hyuk eski çocuk oyunlarının ekrana uyarlanmasının büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi

Netflix'in Güney Kore yapımı yeni projesi Squid Game'in yönetmeni Hwang Dong-hyuk, dizinin dünya çapında elde ettiği başarının şaşırtıcı olmadığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Squid Game, 17 Eylül'de gösterime girdiğinden bu yana dijital yayın platformunun listelerini alt üst etti. Proje ABD dahil pek çok ülkede platformun halihazırda en çok izlenen dizisi. 

South China Morning Post'un haberine göre diziyi yazıp yöneten Hwang böyle bir başarıyı beklediğini ifade ederek şunları söyledi:

En Koreli yapım aynı zamanda en evrensel olandır. BTS, Psy ve yönetmen Bong Joon-ho bunu çoktan kanıtladı. Dizimde kullanılan Kore'nin eski çocuk oyunları basit ve eski ama onları dünya çapında çekici kılma potansiyelini gördüm.

Hwang ayrıca şu ifadeleri sözlerine ekledi:

Squid Game hayatta kalma oyunlarını içeriyor ama esasen kişilerle ilgili. Bu nedenle herhangi bir yerdeki izleyicilerin oyunun kuralını anlaması uzun sürmüyor, bu da onlara oyunu oynayan karakterlerin duygularını takip etmeleri için daha fazla alan sağlıyor. Diğer benzer türdeki diziler veya filmler, kazanmak için zor bulmacaları çözen bir kahramanı takip ediyor. Ama bu kaybedenlerin hikayesi. Kazanan yok, dahiler yok, daha çok başkalarının yardımıyla ileri adım atan bir kişi var.

Gerilim dizisi perişan haldeki Gi-hun (Lee Jung-jae) da dahil yaklaşık 456 kişiyi konu alıyor. Bu kişiler ölümcül çocuk oyunlarını oynayarak hayatta kalmaya ve 45,6 milyar wonun (yaklaşık 350 milyon TL) sahibi olmaya çalışıyor. 

Öte yandan dizide karakterlerin oyuna katılmak için aramaları gereken telefon numarasının gerçek olduğu ortaya çıkmış ve numaranın sahibi sürekli arandığını ve kendisine durmadan mesaj atıldığını söyleyerek Netflix'ten yardım istemişti

Epic Stream'in bildirdiğine göreyse dizide bir sahnede ekrana gelen banka hesabının da doğru olduğu ve hayranlarının hesaba para gönderdiği iddia edildi. Gelecekte yaşanabilecek olası sıkıntılara yönelik prodüksiyon ekibinin hesabı kapatma kararı aldığı aktarıldı. 

 

Independent Türkçe, South China Morning Post, Epic Games, Duvar

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU