Hollywood yıldızları arasında Scientology gerginliği: "Tarikatı bırakma biçimine saygı duymuyorum"

Leah Remini, Laura Prepon'u tarikattaki deneyimlerini açık bir biçimde anlatmadığı için eleştirdi

Laura Prepon (solda), Leah Remini (sağda) gibi Amerikan sinema dünyasının ünlü isimleri Scientology'yi bırakmadan önce tarikatın savunuculuğunu yapmalarıyla biliniyor (Fotoğraflar: AP)

Bir dönem Scientology tarikatına üye olmasıyla tanınan ABD'li aktris Leah Remini, Amerikalı bir diğer oyuncu Laura Prepon'un tarikattan ayrılma biçimini onaylamadığını açıkladı. Remini, Prepon'u Scientology'ye karşı ses çıkarmamakla suçluyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Daily Blast Live" isimli programa salı katılan Remini, tartışmalı tarikattan ayrılma biçimi nedeniyle Prepon'a "saygı duymadığını" belirtti. 

Page Six'in haberine göre Remini programda şu ifadeleri kullandı:

Bence herkesin üzerine düşeni yapmak gibi bir sorumluluğu var. Herkes sorumluluğu olduğunu hissetmiyor. Bazılarının canı yanarken hayatlarına devam etmeleri gerektiğini düşünüyorlar.

Ünlü aktris ayrıca şu ifadeleri ekledi:

Laura gibileri konuşma sorumlulukları olmadığını düşünüyor. Buna saygı duyuyor muyum? Pek sayılmaz.

Orange Is The New Black dizisinde rol alan Prepon 5 yıl önce Scientology'yi bıraktığını ağustosta açıklamıştı. 

Tarikattan ayrılmasına yönelik ayrıntıları anlatmayı tercih etmeyen 41 yaşındaki Prepon o dönem People'a verdiği röportajda şunları söylemişti:

Artık Scientology'nin parçası değilim. Çocukluğumdan beri her zaman çok açık fikirli oldum. Katolik ve Yahudi olarak yetiştirildim. Kiliselerde dua ettim, tapınaklarda meditasyon yaptım. Çin meridyen teorisini okudum. Yaklaşık 5 yıldır Scientology öğretilerini uygulamıyorum ve artık hayatımın parçası değil.

Katıldığı programda Prepon'la temas kurduğunu ifade eden 51 yaşındaki Remini tarikata dair konuşabilecek kişilerin sessiz kalmayı tercih ettiğini belirtti. 

Tarikattan ayrılmadan önce medyada uzun süre Scientology'nin savunuculuğunu yapan Remini, "Leah Remini: Scientology and the Aftermath" (Leah Remini: Scientology ve Sonrası) isimli belgeselde kamuoyunda tarikatı tanıtan ünlü isimlerin Scientology'nin pek çok kişinin hayatına zarar verdiğini söylemek zorunda olduğunu ifade etmişti. John Travolta ve Tom Cruise gibi Amerikan sinema yıldızları da Scientology üyesi olmalarıyla biliniyor. 

Remini yaklaşık 30 yıl boyunca tarikata hizmet etmesinin ardından 2013'te Scientology'den ayrılmıştı. 

 

Independent Türkçe, Page Six, People

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU