ABD Dışişleri Bakanlığı: Esad hükümetiyle diplomatik ilişkileri "normalleştirme veya iyileştirme" planımız yok

Bakan sözcüsü açıklamasında, "Esad bizim gözümüzde hiçbir meşruiyet kazanmadı ve şu anda ABD'nin Esad hükümetiyle ilişkilerini normalleştirmesi söz konusu değil" dedi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad / Fotoğraf: AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetiyle diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesiyle ilgili bir plan olup olmadığına dair açıklama yaptı.

Ürdün'ün dün Suriye ile ana sınır kapısını tamamen yeniden açmasının ardından Washington'un Ürdün ile Suriye arasında bir yakınlaşmayı teşvik edip etmediğine yönelik Reuters'a açıklama yapan bakanlık sözcüsü, ABD'nin Esad hükümetiyle diplomatik ilişkileri "normalleştirme veya iyileştirme" yönünde herhangi bir planı olmadığını ve hiçbir ülkeyi bu yönde teşvik etmediklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü e-postayla yaptığı açıklamada, "ABD, Esad rejiminin Suriye halkına uyguladığı vahşet göz önüne alındığında, Esad rejimiyle diplomatik ilişkilerimizi normalleştirmeyecek veya iyileştirmeyecek ve hiçbir ülkeyi de bunu yapmaya teşvik etmeyecek" dedi.

Sözcü ayrıca, "Esad bizim gözümüzde hiçbir meşruiyet kazanmadı ve şu anda ABD'nin Esad hükümetiyle ilişkilerini normalleştirmesi söz konusu değil" dedi.

Bu açıklamalar, Suriye politikası büyük ölçüde İslam Devleti militan örgütünün kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasını sağlamaya ve Suriye halkına insani yardım sağlamaya odaklanan Biden yönetiminin Suriye'ye yönelik bugüne kadarki en sert açıklamaları arasında yer aldı.

ABD, 2012'de Suriye'deki diplomatik varlığını askıya aldı.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU