Kılıçdaroğlu'ndan emekli polislere: Siyaset kurumu size müdahale etmediği zaman bir gram kokain bu ülkeye girmez

CHP lideri Kılıçdaroğlu emekli emniyet mensuplarıyla yaptığı görüşmede "Siyaset kurumu müdahale etmediği zaman emin olun bu ülkenin huzurunu siz sağlarsınız, bütün batakhaneleri kurutursunuz, bütün kaçakçıları yakalarsınız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesislerinde emekli emniyet mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çalışkan'ın teşkilat mensupları ve emeklilerinin sorunlarına ilişkin açıklamalarının ardından söz alan Kılıçdaroğlu "83 milyonun güven duyduğu bir kuruma en büyük arzumuz bu güveni pekiştirmektir" dedi.

Polis olacak kişinin yeteneklerinin keşfedilmesi ve mesleğin farklı dallarında uzmanlaşmasının sağlanması gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, polislikte tecrübenin ise en değerli şey olduğunu belirtti. Deneyimli, kıdemli bir polisin kimin suçlu olup olmadığını bir bakışta anlayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Belli bir kıdeme ulaşmış polislerin kadrosuzluk nedeniyle emekli edilmeleri asla doğru değil. Onları Allah nasip eder iktidar olursak düşüneceğiz. Polis teşkilatına tekrar bu nitelikli elemanları almak lazım." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Siyaset kurumu sadece emniyete değil, adalet kurumuna da nüfuz ediyor"

Yakın tarihlerde Kocaeli Dilovası'nda ihbar üzerine bir gemide kokain araması yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Arama yapılır bir şey çıkmaz. Ama başlarında kişi 'Bir daha arama yapın.' der. Çünkü gelen ihbardan emindir. Bir daha arama yaparlar ve bulurlar, yakalarlar. Güzel; polis görevini yaptı, peki neden bu kişiler hakkında savcılık harekete geçmiyor? Görevini yapan bir emniyet var, her türlü çabayı gösteriyorlar, yakalıyorsunuz, getiriyorsunuz, demek ki bir sorunumuz var. Siyaset kurumu sadece emniyete değil, adalet kurumuna da nüfuz ediyor. Orada bazı kişilerin özel olarak korunmasını sağlıyor. Zindaşti'yi siz yakaladınız ama Zindaşti'yi hakim serbest bıraktı. Arkasından 'Vay nasıl serbest bırakıldı?' denildi. Zindaşti'yi aradılar, Zindaşti toz oldu. Aynı şekilde, 2 askerimizi yakarak şehit ettiler, talimatı veren kişi hapisteydi, polis yakalamıştı, ne hikmetse birileri araya girdi adamı serbest bıraktılar ve bir gazeteci bunu öğrendi, bir köşe yazısı yazdı ve hemen harekete geçildi yeniden yakalandı, hapse atıldı. Dramatik bir tablo ama acı bir tablo. Polis görevini yapıyor, suçluyu yakalıyor adliyeye teslim ediyor, araya birileri giriyor bir bakıyorsunuz dışarda; bunun üzerinde durmamız lazım. Polis teşkilatı aynı zamanda siyaset kurumunun da bütün rezilliklerini bilir, hepsini. Yolsuzluklar nedir, ne değildir, bütün bunları bilmemesi mümkün değil. Hepsini bilir, bazen tanığı bile olur.

Bahçeli'ye "3600 ek gösterge" çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3600 ek gösterge konusuna da değindi. Bu konuda parlamentoda değişik zamanlarda araştırma önergeleri verdiklerini bildiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Yasama organı bu soruna çözüm bulmalı. Polislerin mali haklarıyla ilgili parlamentoya gelecek herhangi bir düzenleme, emin olun parlamentodan oy birliği ile çıkar. Kimse itiraz etmez. İtiraz belki 'Niye bu kadar eksik yaptınız?' diye olur. Çünkü sizin çalışma koşullarınızı çok iyi biliyoruz. Zor koşullarda görev yapıyorsunuz. Karda, kışta yağmurda siz alanlardasınız. Bu konuda ilk çağrım sayın Bahçeli'ye olacak. Neden sayın Bahçeli'ye olacak? 13 Nisan 2018'de MHP Ankara Milletvekili sayın Erkan Haberal polislerin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için bir araştırma önergesi verir. Kendi önergelerimizden söz etmiyorum, 'Siz muhalefetsiniz, sizin önergelerinizi reddederiz.' anlayışı olabilir. Bunu da siyaseten bir yere kadar doğru da kabul edebilirim. Ama siz Cumhur İttifakı olarak bir aradasınız. 2018'de bir önerge vermişsiniz ve o önerge AK Parti'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmiş. Ama o zaman Cumhur İttifakı yok, şimdi var bu ittifak. Şimdi çağrımı yapıyorum, sayın Erkan Haberal'a çağrı yapıyorum, böyle bir önergeyi verin biz de bu önergeyi destekleyelim. Hep beraber bu önerge parlamentodan çıksın. Bunu istiyoruz, yaparlarsa son derece mutlu oluruz. Bunu yapmayacağız ama biz 3600 göstergeyi vereceğiz diyorlarsa başımızın üstünde yerleri var.


Polislerin yaşadığı sıkıntıların farkında olduğunu kaydeden Kılıçadroğlu, "Zor şartlarda görev yaptığınızı biliyorum. Siyaset kurumu size müdahale etmediği zaman emin olun bir gram kokain bu ülkeye girmez. Siyaset kurumu müdahale etmediği zaman emin olun bu ülkenin huzurunu siz sağlarsınız, bütün batakhaneleri kurutursunuz, bütün kaçakçıları yakalarsınız ben bunu gayet iyi biliyorum. Ama siyaset kurumu müdahale ettiği için bu müdahale giderek büyüdüğü için Türkiye daha büyük ve ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyor" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU