İklim etkinliğinin ardından özel jete binen Prens Harry ve Meghan Markle'a "ikiyüzlülük" tepkisi

Sussex çifti kendi tavsiyelerine uymadığı gerekçesiyle eleştiri yağmuruna tutuldu

Meghan Markle ve Prens Harry geçen yıl gazilerin spor alanında gösterdiği başarıları ödüllendiren Endeavour Fund Ödülleri'ne katılmıştı (AP)

İklim değişikliğine karşı harekete geçmeyi ve farkındalığı artırmayı amaçlayan Global Citizen Live etkinliğinin ardından özel jet kullanan Prens Harry ve Meghan Markle "ikiyüzlü" diye nitelendirilerek topa tutuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Page Six’in haberine göre 37 yaşındaki Sussex Dükü ve 40 yaşındaki Sussex Düşesi cumartesi özel bir jetle Kaliforniya’nın Santa Barbara şehrindeki havalimanına inerken görüntülendi. 

Sussex çiftinin, Archewell organizasyonunun CEO’su Mandana Dayani de dahil olmak üzere çalışanlarına sarılırken mutlu göründüğü belirtildi. 

Ancak sosyal medya kullanıcıları Prens Harry ve Meghan Markle’ı özel jet tercihinden ötürü eleştiri yağmuruna tuttu. 

Öfkeli Twitter kullanıcılarından biri şu ifadeleri kullandı:

Harry ve Meghan yine iş başında. İklim değişikliği etkinliğinden özel jetle dönüyorlar. Ah, mutlulukla zengin ve erdemli olmak. Gerçekten hepsine sahip olabilirsiniz.

Attıkları her adımla tartışma yaratan çift Global Citizen Live kapsamında Central Park’ta gerçekleştirilen aşı eşitliği etkinliğine katıldı. Çift hem G7 ülkelerini hem de Avrupa Birliği’ni aşıya en çok ihtiyaç duyanlara 1 milyar Kovid-19 aşısı bağışlamaya çağırdı. 

Organizasyonun internet sayfasındaki bilgilere göre etkinliğin üç ana amacı, "yoksulluğu yenmek", "gezegeni savunmak" ve "eşitlik talep etmek". 

Avrupa Ulaşım ve Çevre Federasyonu’nun bildirdiğine göre özel jetlerin karbon ayak izi ticari uçaklardan 10 kat daha fazla ve jetler trenlerden 50 kat daha fazla çevreyi kirletiyor. 

Sussex çiftine kızgınlığını dile getiren bir başka sosyal medya kullanıcısı şunları söyledi:

Polo maçlarına özel jetlerini götürürken bize karbon ayak izini öğretiyorlar. İkiyüzlüler halkla bir araya gelmez.

Bir diğeriyse şunları söyledi:

Asıl rahatsız edici olan ikiyüzlülük. Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın. Ancak başkalarına gezegeni kurtarma konusunda öğüt vermeyin.

 

Independent Türkçe, Page Six, Transport & Environment

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU