Can Ataklı: Muhalefetin ortak adayını açıklıyorum

"İlhan Kesici ile görüşmeler yapıldı, karşılıklı mutabakat sağlandı. Sağlam bilgidir, öncekiler gibi, merak etmeyin"

Fotoğraf: YouTube

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, muhalefetin 2023’te yapılması planlanan seçimde ortak aday olarak İlhan Kesici’yi göstereceği iddiasını tekrar dile getirdi. Ataklı, “Sağlam bilgidir, öncekiler gibi, merak etmeyin” dedi.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında şunları söyledi:

Adı bugüne kadar pek çok kez anıldı. Öne sürülen belediye başkanlarını veya parti başkanlarını beğenmeyenler “Seçimi kazanmak için her kesimden oy alabilecek biri bulunmalı, bu tanıma en çok uyan isimlerden biri İlhan Kesici” dedi hep. Aslına bakarsanız benim de aklımdan kim bilir kaç kere geçmiştir İlhan Kesici’nin adı. Ancak muhalefet de cumhurbaşkanlığı hayaline kapıldığı için bir süre sağlıklı düşünemedi. Hep cumhurbaşkanlığını kazanmaları halinde her şeyin hallolacağını sandılar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Oysa öyle değil işte” diye devam eden Ataklı, şöyle yazdı:

Muhalefet partileri zaman geçtikçe bana göre şunu gördü; “Evet birini aday gösterelim, ama sonra onu ne yapacağız?” Vatandaş da bana göre sağlıklı düşünmüyor. Herkes sadece cumhurbaşkanlığını ele alıyor ve kendince bir aday bularak “En iyisi bu” diyor. Yok İmamoğlu, yok Yavaş, yok Gül. Seçilecek kişi kimin cumhurbaşkanı olacak kimsenin umurunda değil. Demokrasiye, hukuk düzenine dönülmeden bir kişinin seçilmesinin hiçbir anlamı yok. Şimdi gözlediğim kadarıyla muhalefet “birlik ve beraberlik ruhu içinde” bir çıkış noktası buldu. Hızla demokrasiye ve parlamenter rejime dönüşteki “kilit cumhurbaşkanı adayı” İlhan Kesici olacak.

Kesici ile "gerekli görüşmelerin yapıldığını" söyleyen Ataklı, şu ifadeleri kullandı:

Kesici muhalefet liderlerine anayasal değişikliklerin yapılması sırasında nasıl bir yönetim uygulayacağını, Cumhurbaşkanlığı görevini nasıl yürüteceğini anlattı, karşılıklı mutabakat sağlandı. Peki, açıklama ne zaman yapılacak? Bilemem, ama ben yaptım işte. Sağlam bilgidir, öncekiler gibi, merak etmeyin.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU