Davutoğlu: Yurt eksikliği nedeniyle kız öğrencilerde okula gitme oranı düşebilir

Gelecek Partisi lideri, bir babanın yanına gelerek devlet yurdunda yer bulamadığı için kızını okula göndermeyeceğinden bahsettiğini anlattı

Ahmet Davutoğlu, öğrencilerin barınma sorunu yaşamasına dikkati çekerek, "Benim korkum yurt eksikliği nedeniyle kız öğrencilerde okula gitme oranı düşebilir" dedi / Fotoğraf: Gelecek Partisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kiralardaki fahiş zamlarla beraber öğrencilerin barınma sorunu yaşamasına dikkati çekerek, "Benim korkum ne biliyor musunuz; yurt eksikliği nedeniyle kız öğrencilerde okula gitme oranı düşebilir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin aktardığına göre, "Yanıma bir baba geldi, ‘devlet yurtlarında yer bulamadık, ev tutacak param yok, kızımı göndermeyeceğim’ diyor. Son 15 günlük il ziyaretlerimin ana gündem maddesi yurt meselesiydi. Ama Cumhurbaşkanı tüm bu olaylardan kopuk, artık muhalefet etmekle çözülebilecek bir durum değil" diyen Davutoğlu, "Biz anlatıyoruz, tabloyu ortaya koyuyoruz ama öyle anlaşılıyor ki sadece bir yandaş kanal izliyor, çevresi de onun moralini diri tutabilmek için diğer açıklamalardan haberdar etmiyor, bunun başka izahı yok" ifadelerini kullandı.

"Rus uçağını düşürdük" açıklaması

Davutoğlu, "Suriye olayında "Şam'da namaz kılınması" sözü size mal edildi, Rus uçağının düşürülmesinde "Emri ben verdim" sözünüz hala tartışılıyor. Ne diyorsunuz?" sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Şam'da namaz kılmak sözü Tayyip Erdoğan'a aittir, bunu daha önce söyledim. Uçak konusunu da yine birçok kez açıkladım; Türkiye sınırları mutlak olarak korunur. Bahsi geçen uçağın kimliği belli değil, Rus uçağı olduğu belli değil ve bizim hava sahamızı ihlal ediyor. Olay 11-12 saniyede oluyor, o anda kararı ben mi vereceğim, angajman kuralı diye bir şey var. O gün sabah 9.30'da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar beni aradı ve ‘bir Rus uçağını düşürdük' dedi. Putin'e ben ve Sayın Erdoğan ayrı ayrı söyledik; bu sınırı geçmeyin, istenilmeyen bir olay olur dedik. Hava sahası bizim hava sahamız. ‘Hudut Namustur' deniyor ya, konu budur. Ben "Cumhurbaşkanı'na bilgi verin ama hemen açıklama yapmayın" dedim. Ama 15 dakika sonra Cumhurbaşkanı hemen "Bir Rus uçağını düşürdük" diye açıklama yaptı, o açıklama ile Ruslarla ilişkiler krize girdi. O günkü Güvenlik Toplantısı'nda Genelkurmay Başkanı "pilotla ilgili spekülasyonlar yapıldığını" söyledi. Ben de "Tetkik edin herhangi bir FETÖ irtibatı varsa cezai işlemi yapalım, yoksa ben TSK'yı sahipsiz bırakmam, çıkar "Talimatı Başbakan olarak ben verdim derim" dedim. Tetkik edilip FETÖ irtibatı yok dediklerinde de "Bunun sorumluluğu bana ait, talimatı ben verdim" dedim. Bu talimat o anda verilen talimat değil, kaldı ki o anda da duysam vurun derdim, Türkiye hava sahası yol geçen hanı değil"

Sedat Peker'İn iddiaları

17-25 Aralık soruşturmaları hakkında da konuşan Davutoğlu, Erdoğan Bayraktar'ın açıklamaları sonrasında bu davanın devam etmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi. "Bir iddia varsa, deliller ortaya konmuşsa buna bakılır. O deliller doğru mu değil mi ona yargı karar verir" diyen Davtuoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ileri sürdüğü iddiaları da hatırlattı. "Hepsi havada kaldı. Aralarında cinayet var, intihar var, aralarında Marina'ya çökme var, şu var, bu var hepsi kaldı" diyen Davutoğlu şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'na biri twitle sert bir eleştiri yaptığında hemen işleme geçiyor savcılar ama Sedat Peker'in iddialarındaki ciddi olaylar için hiçbir hareket yok. Milletin vicdanı kanıyor, bugün Anadolu'ya gittiğinizde herkes bunu konuşuyor, bu dosyaları örtmeniz bir şey çözmüyor, daha da kötü yapıyor. Adaklı, Bingöl'ün çok ücra bir ilçesi. 50 yıldır oraya kimse gitmemiş. Orada bile insanlar ‘Sayın Başbakanım, bu Sedat Peker'in söylediklerine niye bir şey yapılmıyor’ diye soruyor. Veya ‘128 milyara ne oldu’ diyor. Erdoğan Bayraktar'ın da, Sedat Peker'in de, Sezgin Baran Korkmaz'ın da, hepsiyle ilgili süreç başlatılmalı. Soruşturma başlatacak savcı tarihe geçer"

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU