Otomatik Portakal'ın yıldızı filmin 50. yılında konuştu: "Tekrar izlemeyi midem kaldırmaz"

Malcolm McDowell, Stanley Kubrick'in kült filmine dair düşüncelerini dile getirdi

Otomatik Portakal, Türkiye'de ilk kez 1996'da gösterilmişti (Warner Bros)

Stanley Kubrick'in unutulmaz filmlerinden Otomatik Portakal'ın (A Clockwork Orange) yıldızı Malcolm McDowell 1971 yapımı filmi yeniden izlemeye katlanamayacağını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin 50. yıldönümünde Yahoo'ya konuşan McDowell geçen onca zamana rağmen filmi izlemekte hâlâ güçlük çektiğini dile getirdi. Ünlü aktör filmi en son 40. yıldönümünde Cannes Film Festivali'nde Warner Bros. yöneticileriyle birlikte izlediğini söyledi. 

78 yaşındaki aktör filmin ilk yayımlandığı günden bu yana Otomatik Portakal'ı 10 kez izlediğini belirtti. 

Britanyalı aktör McDowell filmi bir kez daha izlemeye takatı olmadığını şu ifadeleri kullanarak açıkladı:

Dürüst olmak gerekirse tekrar izlemeyi gerçekten midem kaldırmıyor. Demek istediğim bu konuda üstüme gelmeyin. O hâlâ aynı film. Biraz daha keskin görünebilir, renk biraz daha parlak olabilir ama yine de aynı film. Fakat dinleyin bunun parçası olduğum için çok heyecan duyuyorum. Yani, Tanrım, bu sinema tarihi. Kariyerlerinde pek çok aktör böyle bir deneyime sahip olamaz. En son Cannes Film Festivali'nde Warner Bros.'un şeflerinin birinin yanında oturuyordum, filmin 40. yıldönümünü kutluyorduk. Şükürler olsun ki Cannes'a gitmek zorunda değiliz yoksa orada tekrar izlemek zorunda kalırdım.

Şu an sinema tarihinin köşe taşları arasında yer alsa da Otomatik Portakal vizyona girdiğinde şiddet ve cinsel saldırı tasvirleri nedeniyle çok ciddi eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı

Film Anthony Burgess'in 1962 tarihli aynı isimli kitabından uyarlanmıştı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Yahoo

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU