İş bulamadı, cezaevine girmek için hırsızlık yaptı… 10,5 yıl hapis cezası isteniyor

Şüpheli ifadesinde "Barınacak bir yerim yok. Demir bariyerleri cezaevine girmek için söküp çaldım. Yaptıklarımdan pişman değilim" dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul Bayrampaşa’daki Sağmalcılar metro durağının karşısında bulunan 10 adet demir bariyeri keserek çalan ve ifadesinde pişman olmadığını belirterek bunu, cezaevine girmek için yaptığını söyleyen Eyüp A. isimli kişi hakkında 10,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bayrampaşa’da bulunan Sağmalcılar metro İstasyonu karşısındaki demir bariyerlerin 2 Eylül gecesi çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

"Sokaklarda yatıp kalkıyorum"

Olayın ardından gözaltına alınan 36 yaşındaki şüpheli Eyüp A. ifadesinde, yaklaşık 1 yıl önce cezaevinden çıktığını belirterek, "Tahliye olduktan sonra iş bulamadım. Daha önce hurdacılık falan yapmıştım. Sokaklarda yatıp kalkıyorum. Barınacak bir yerim yok. Demir bariyerleri cezaevine girmek için söküp çaldım. Yaptıklarımdan pişman değilim" dedi.

İfadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Eyüp A. hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelinin demir bariyerleri İngiliz anahtarı ve demir çekici ile söktüğü, ihbar üzerine suçta kullandığı aletlerle yakalandığı anlatıldı.

Şüpheli hakkında “gece vakti kamu kurum ve kuruluşları yararına tahsis edilen eşya hakkında hırsızlık" suçundan 4,5 yıldan 10,5 yıla kadar hazırlanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU