ABD Kongresi üyesi Ocasio-Cortez, Met Gala'ya "Zenginleri vergilendirin" yazılı elbiseyle katıldı

"Herkes için çocuk bakımı, sağlık hizmeti ve iklim eylemi zamanı"

Alexandria Ocasio-Cortez, Metropolitan Sanat Müzesi'nin Kostüm Enstitüsü yararına düzenlenen bağış toplama etkinliği Met Gala'ya tasarımcı Aurora James'le katıldı (AFP)

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, pazartesi düzenlenen dünyanın en önemli moda etkinliklerinden Met Gala'ya "Zenginleri vergilendirin" yazılı kıyafetle katıldı.

Epey dikkat çeken yazının, lüks moda markası Brother Vellies'in kurucusu Aurora James'in tasarladığı beyaz renkli askısız elbisenin arkasına kırmızıyla işlendiği görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York temsilcisi yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Aurora'yla (James) yaptığımız ilk ortaklıkta beyaz olmayan bir işçi sınıfı kadını olmanın ne anlama geldiği hakkında tartışmaya başladık ve 'Sadece birbirimizle konuşamayız. Dördüncü duvarı yıkmamız ve bazı kurumlara meydan okumamız gerekiyor' dedik.

Ocasio-Cortez, kıyafetle çekildiği fotoğrafı sosyal medya platformu Instagram'da "Mecra mesajın ta kendisidir" notuyla paylaştı:

Herkes için çocuk bakımı, sağlık hizmeti ve iklim eylemi zamanı. Zenginleri vergilendirin.

Öte yandan parlamenter elbiseyi Brothe Vellies'den ödünç aldığını söylese de eleştirilerden kurtulamadı. Zira zengin isimlerin katıldığı etkinliğin bilet fiyatı 35 bin dolar (yaklaşık 300 bin TL). Met Gala'da masa ayırmak için de 200 bin-300 bin ABD doları (yaklaşık 1 milyon 750 bin TL-2 milyon 500 bin TL) gerekiyor.

The Daily Caller adlı sağ görüşlü haber sitesinin editörü David Hookstead, Ocasio-Cortez'in fotoğrafını paylaşıp şöyle yazdı:

Ocasio-Cortez zenginlerden bu kadar nefret ediyorsa neden sadece ABD'deki en zengin kişilerin katılabileceği bir etkinliğe gidiyor?

Ancak Demokrat Partili temsilci Ocasio-Cortez daha sonra attığı tweet'le New Yorklu yetkililerin etkinliğe davet edildiğini ve kendisinin de bu sayede gittiğini açıkladı.

Öte yandan bir diğer Demokrat Partili parlamenter Carolyn Maloney de etkinliğe "Kadınlar için eşit haklar" yazan bir kuşağın olduğu kıyafetle katıldı.
 

Met Gala'ya Ocasio-Cortez'le Maloney'in yanı sıra ünlü oyuncu ve şarkıcı Jennifer Lopez, magazin ünlüsü Kim Kardashian, genç sanatçı Billie Eilish ve model Cara Delevingne gibi isimler katıldı.

 

Independent Türkçe, NBC News, Insider, Fox News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU