Ocasio-Cortez, Trump'ın Beyaz Saray Basın Sözcüsü'ne kapitalizm dersi verdi

Twitter'daki ağız dalaşı, eski Beyaz Saray Basın Sözcüsü'nün alay konusu olmasıyla sonuçlandı

Alexandria Ocasio-Cortez 31 yaşında (AFP)

ABD'li ilerici parlamenter Alexandria Ocasio-Cortez, Sean Spicer'ın kendisi hakkında "Sosyalizmin reklamı için kapitalizmi kullanıyor" ifadelerini sarf ettiği bir tweet paylaşması üzerine çevrimiçi satış mağazasını savundu.

Trump'ın eski Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sean Spicer söz konusu yorumu Twitter'da, New Yorklu Kongre üyesinin işine yaptığı yatırımla ilgili Reuters haberinin bağlantısıyla paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocasio-Cortez'in çevrimiçi mağazasında "AOC", "Yeşil Yeni Anlaşma", "Daha İyi İklim = Daha İyi İşler" ve "Su iç & ırkçı olma" gibi ifadelerin yer aldığı tişörtler, şapkalar ve diğer ürünler satılıyor.

Reuters, haberinde, Federal Seçim Komisyonu'na teslim edilen kampanya raporlarına göre Ocasio-Cortez'in kampanyasının, çevrimiçi mağazayı işleten siyasi ürünler firması Financial Innovations'a 2021'in ilk yarısında 1,4 milyon dolardan (yaklaşık 10 milyon TL) fazla para ödediğini bildirdi.

Eski Başkan Donald Trump'ın basın sözcüsü olarak görev yapan Spicer, kendini demokratik sosyalist olarak tanımlayan Kongre üyesinin ikiyüzlü olduğunu ima etti.

Ocasio-Cortez Twitter'da kapitalizmi tanımladığı bir gönderiyle Spicer'a hızla karşılık verdi.

Ocasio-Cortez, "Sean, bunu bildiğinden emin değilim ama alışveriş kapitalizm değildir. Kapitalizm, her türlü ve bütün insani/çevresel maliyetler karşısında kâra öncelik veren bir sistemdir" ifadelerini kullandı:

Fakat seni ilgilendirir mi bilmiyorum ama mağazamızda sendika var. Mağazamız kâr amacı gütmüyor ve ücretsiz ders, yemek ve yerel örgütlenme gibi projelere fon sağlıyor.

Ocasio-Cortez'in tweet'i yaklaşık 9 saat içinde 40 binden fazla beğeni aldı.

 

 

Reuters, Ocasio-Cortez'in yatırımının "hem bağış toplamayı hem de ikinci dönemindeki parlamentere ülke çapında bir profil inşa etmeyi amaçladığını" kaydetti.

Ocasio-Cortez'in kampanyası, girişimi "Çalışmaları bir topluluğun hikayesini anlatan ve herkes için daha adil bir dünya hayal eden bağımsız, beyaz olmayan sanatçıları teşvik eder" diye tanımlıyor.

Bazı Twitter kullanıcıları Ocasio-Cortez'in mağazası hakkındaki uyarıları için Spicer'a şaka yollu teşekkür ederken Basketbol Koçu Stan Van Gundy, Ocasio-Cortez'le gireceği bir tartışmanın Spicer için pek de iyi sonuçlanmayacağı konusunda uyardı:

Sean Spicer'ın, ('alternatif gerçekleri' kullanarak) halkı Trump'ın yemin töreninin şimdiye kadarki en büyük kalabalığı topladığına ikna etme ihtimali, AOC'ye karşı girişeceği bir tartışmayı kazanma ihtimalinden daha yüksek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU