Markette başkalarının üzerine öksürünce işten kovuldu

Lincoln şehrindeki bir markette gerçekleşen olayı alışveriş yapan başka biri kameraya aldı

ABD'nin Nebraska eyaletindeki bir markette, Kovid maskeleri üzerine yaşanan tuhaf bir anlaşmazlığın ardından alışveriş yapan diğer kişilerin üzerine kasten öksürürken görüntülenen bir kadının işini kaybettiği bildirildi.

Lincoln şehrindeki bir mağazada önceki haftalarda gerçekleşen olay, çocuğuyla alışveriş yapan bir kadın tarafından kameraya alındı. Videoda orta yaşlı, sarışın ve maske takmayan bir kadın onlara doğru yürüyerek neden maske taktıklarını soruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anne ve çocuğuna "Çok tatlısınız" diyen kadın aşı olup olmadıklarına dair sorular sormaya başlıyor.

Videoyu çeken kadın neden maske takmadığını sorduğunda yabancı "Alerjim var. Belki tıbbi bir sorunum var. Maske takmama gerek yok" diye yanıtlıyor.

Jessabird adıyla videoyu Reddit'te paylaşan kadın, yabancının daha sonra mağazada onları takip etmeye başladığını ve kasıtlı bir şekilde üzerlerine öksürdüğünü söyledi.
 


Jessabird "Alışverişime devam etmeye çalıştım ama bu hanım markette beni takip etti. Mesafesini koruması gerektiğini ve üzerime öksürmesinin bir saldırı olduğunu söyledim. Güldü ve 'Şuna bak, bu kadar korkman ne kadar tatlı' demeye devam etti" diye ekledi.

Kadın, anne ve çocuğa "koyun" da demiş. Video, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez izlendi.

12 News'in bildirdiği üzere sadece Jane diye tanımlanan kadın Arizona eyaletine bağlı Scottsdale'den ve olayın ardından işini kaybetti.

Kadının işvereni SAP geçen hafta attığı tweet'te "Olayı inceledik ve söz konusu kişinin artık SAP için çalışmadığını doğrulayabiliriz" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU