Öztrak: Erdoğan artık metal yorgunu, söyleyecek sözü de gidecek yolu da tükendi

"Sözü ve yolu tüketenler, eski vaatlerine kulp takıp yeniden milletin önüne getirir. Ama, dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İktidarı ekonomi verileri üzerinden eleştiren Öztrak, son açıklanan Orta Vadeli Plan'ın aslında başarısızlığın itirafı olduğunu ifade ederek, "Erdoğan artık metal yorgunu, söyleyecek sözü de gidecek yolu da tükendi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmasına Pençe-Şimşek harekât bölgesinde şehit olan askerlere rahmet dileyerek başlayan Öztrak, "Sakarya zaferinin 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı bir kere daha saygıyla, minnetle, rahmetle anıyoruz" dedi.

"Partimize şikayet telefonları yağıyor"

MYK gündeminde ekonomi başta olmak üzere, yolsuzluklar, İdlib'de yaşanan gelişmeler ve bölgesel konuların ele alındığını belirten Öztrak, artan kira oranlarına dikkat çekti.

"Fahiş kira artışları milletimizi bezdirmiş. Partimize şikâyet telefonları yağıyor" diyen Faik Öztrak İstanbul'da son bir yılda kira artışının yüzde 51'i bulduğunu belirterek, "Özellikle büyük şehirlerimizde kira artışları resmi enflasyon rakamını katlıyor. Pandemiyi borçla aşmak için verilen krediler konut piyasasında büyük bir balona neden oldu. Bu da kiralara yansıyor" dedi.

Öztrak, "Devlet yurtlarına başvuru tarihi dün akşam sonlandı. Üniversiteler gelecek hafta açılıyor. Bu gecikme aileler ve öğrenciler için ciddi bir belirsizlik yarattı. Özel yurt kiralarındaki artışlar, ev kiralarını da solluyor. Peki, bu kiralarla millet çocuğunu nasıl okutacak? Bu konut fiyatlarıyla gençlerimiz nasıl yuva kuracak? Ülkeyi 20 yıldır yöneten Erdoğan'ın şahsım hükümetinin, Buna bir çözümü var mı? Ne gezer. Onların gözünü rant bürümüş" diye konuştu.

"Yandaş olmayan müteahhitler feryat ediyor"

"Erdoğan hala yandaş müteahhitleriyle, "Talan İstanbul" projesiyle rant devşirme peşinde" diyen Öztrak, müteahhitlerin artan maliyetler nedeniyle iş durdurduğunu hatırlatarak, "İnşaat sektöründe yandaş olmayan müteahhitler "Tıkandık artık" diye feryat ediyor. Erdoğan Şahsım Hükümeti, beceriksizliğin, kifayetsizliğin tarihini yazmaya devam ediyor" dedi.

"Artık Erdoğan metal yorgunu"

Artan gıda fiyatlarına dikkat çeken ve her şeyin bol olduğu yaz aylarında bile gıda fiyatlarının fahiş şekilde arttığını belirten CHP Sözcüsü, "Hükümet yazımızı kışa çevirdi. Görünen o ki; mutfaklardaki felaketle kışımızı da kara kışa çevirecek. Allah milletimizin yardımcısı olsun. Artık Erdoğan metal yorgunu. Söyleyecek sözü de gidecek yolu da tükendi. Sözü ve yolu tüketenler eski vaatlerine kulp takıp yeniden milletin önüne getirir. Ama dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz" dedi.

"Bu ülkenin başına gelmiş en büyük sabotaj, sizin Şahsım Hükümetinizdir"

Son açıklanan Orta Vadeli Plan'da (OVP) yer alan hedefleri 11 yıl önceki açıklanan plandaki hedeflerle karşılaştıran Öztrak, şöyle konuştu:

"Milli gelir, ihracat ve kişi başına gelir hedefleri yarıya düşmüş. İşsizlik hedefi ise ikiye katlanmış. Demokratik bir ülkede millete verdiği sözü tutmayan bir yönetici o koltuğu bir dakika dahi işgal edemez. İstifa eder. Peki, sözünü tutmayan Erdoğan ne yapar? Milletin önünde gözyaşı döker. "Kumpas" der. "Dış güçler" der. "Sabotaj" der. Mağdura yatar. Erdoğan bu defa da bizi yanıltmadı. İlkin, Kahramanmaraş'ta çıktı, "2023 hedeflerine ulaşmadan son nefesimizi vermeyiz" dedi. Ardından, kendi sesinden şiirlere meftun olup gözyaşı döktü. Ertesi gün de, "2023 hedeflerine maruz kalınan tüm sabotajlara rağmen adım adım yaklaşıyoruz" deyiverdi. Güler misiniz, ağlar mısınız? Biz Erdoğan'a asıl sabotajın ne olduğunu söyleyelim. Bu ülkenin başına gelmiş en büyük sabotaj, sizin Şahsım Hükümetinizdir. Kurduğunuz ucube vesayet rejimidir"

 "Mutfaklardaki yangın polisiye tedbirlerle düşmez"

Erdoğan'ın enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmekten bahsettiğini belirten Öztrak,  "Mutfaklardaki yangın polisiye tedbirlerle düşmez. Bunu, daha önce damadınla beraber denedin. Soğan depolarına baskınlar yaptın. Soğan üreticisini terörist ilan ettin. Fiyat etiketlerini göstermelik denetledin. TÜİK anketörleri gelmeden hemen önce marketlere telefon açıp etiket fiyatlarını düşürttün. Enflasyon rakamlarını makyajlayarak enflasyon da düşer sandın. Bunlar yetmeyince de milleti kış gününde tanzim satış kuyruklarına soktun. Bir de sıkılmadan, bu kuyruklara "varlık kuyruğu" dedin. Peki, sonuç ne oldu? Koskoca bir sıfır. Sabotajın daniskası budur" dedi.

"İdlib'deki saldırıyı kim gerçekleştirdi?"

Birkaç hafta önce İdlib 'deki hassas duruma dikkat çektiklerini ve haklı çıktıklarını söyleyen Faik Öztrak, "Üç askerimiz İdlib'de düzenlenen hain bir saldırıda şehit düştü. Yine yaralanan askerlerimiz var. Bu saldırıyı kim gerçekleştirdi? Suriye rejim güçleri mi? Yoksa İdlib'deki IŞİD ve El Kaide bağlantılı bir takım radikal örgütler mi? Bu konuda bir açıklama nedense yapılmıyor" dedi.

İdlib'de yaşanan gelişmeler hakkında iktidar yetkilileri ve Rusya'dan farklı açıklamalar geldiğini kaydeden Öztrak, "İdlib'de ne yaşanıyor? Buradaki insanların ve bir takım radikal teröristlerin Türkiye'ye doğru akması bizim için tam bir kâbus olur. İdlib ısınırken önce Dışişleri Bakanı ABD'ye çiçek atıyor. "Pahalı olmasına rağmen Patriot alabiliriz" diyor.Sonra Hulusi Akar çıkıyor, "ABD Ortadoğu'da bulunacaksa bizimle iş birliği yapmalı. ABD, ABD gibi hareket etsin" diyor. ABD, ABD gibi hareket etmiyorsa patriotları pahalı olmasına rağmen neden alıyoruz? Ne yapacağınıza artık bir karar verin. Bunların akılsızlıklarının, beceriksizliklerinin bedelini milletimiz canıyla ve cüzdanıyla ödüyor" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU