Ortak yayın formatı nasıl olacak? Küçükkaya: Aynı şeyleri motamot soramam, kafamda toplam 20 soru var

AK Parti İstanbul Belediye Başkan adaylarının ortak yayınını modere edecek İsmail Küçükkaya program formatının nasıl olacağını anlattı

AK Parti adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun 16 Haziran Pazar günü birlikte çıkacağı programı yönetecek olan İsmail Küçükkaya Habertürk’te Fatih Altaylı’nın programına telefonla bağlandı. 

Küçükkaya hem program formatıyla ilgili bilgi verdi hem de hakkında çıkan iddiaları yanıtladı.

İsmail Küçükkaya “Kafamda 20 soru var” dedi, iki adaya da motamot aynı soruları soramayacağını söyledi:

“Beni Engin Altay'la Mahir Ünal'la bir aradayken iki ya da üç kez aradılar. Dediler ki, 'Tamamen inisiyatifi size bırakıyoruz, soruları siz hazırlayın, yalnızca iki adaya siz sorun, eşit süre verin' dediler. Aynı şeyleri motamot iki adaya soramam. Bazı sorular İmamoğlu'na, bazı sorular Yıldırım'a sorular. Burada riayet edeceğim kural soruların bilinmemesi, benim tarafımdan hazırlanması ve iki adaya eşit hakkı tanımak. Önce iki adayın kurmayları ve aynı zamanda iki partinin kurmayları format üzerinde genel prensiplerde anlaşacaklar. Ben soruları tamamen kendim sormak üzere, kendim belirleyerek onların belirlediği formata uyacağım. Onlar bana derlerse ki, 'şu kadar süre içerisinde adaya şu süreyi verelim' diye. Benim kafamda toplam 20 soru var. Bu biraz fazla olabilir. Henüz zihinsel anlamda kafamda oynuyorum meseleyi.”

Küçükkaya, Ekrem İmamoğlu’nun “Binali Yıldırım soruları program öncesinde görmek istedi” iddiasının doğru olmadığını söyledi:  

“Galiba Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın ortak yayındaki soruları görmek istediğini söylemiş. Bunu nereden çıkardığını bilmiyorum. Çünkü Ekrem İmamoğlu ile günlerdir hiç konuşmadım. Dolayısıyla böyle bir şeyi bana dayandırarak söylemiş olması bir milyarda sıfır ihtimal… İkincisi daha hazırlanmış hiçbir soru yok. Üçüncüsü Binali Yıldırım'ın benden böyle bir talebi olmadı, olamaz. Dördüncüsü açık oturuma ilişkin henüz hiçbir soru hazırlanmadığı gibi hazırlanma aşamasında, sonrasında, yayından önce de hiç kimsenin bunu benim dışımda bilmesi mümkün değil. Kimseye vermem ben onları.”

“Bu yayınla ilişkin sorun olma ihtimalini görmüyorum”

İsmail Küçükkaya telefonla bağlandığı sırada Teke Tek programında konuk olan Ali Saydam, Küçükkaya’ya “Sana bir tavsiyede bulunuyorum” dedi ve şunları söyledi:

“Sana basit bir şey tavsiye ediyorum. Partilerin kurmaylarına da tavsiye ediyorum. Dünyadaki formatı incelesinler. Baksınlar nasıl oluyor. Hepimizin ortak endişesi mevcut formatla bu işin senin başına çorap öreceği yolunda. Refleks olarak seni nasıl koruruz diye düşünüyorum.”

Saydam’ın uyarısına Küçükkaya’nın yanıtı şöyle oldu:

“Benim bu yayınla ilişkin sorun olma ihtimalini hiç görmüyorum. Ben bunu evrensel standartlarda gazetecilik olarak hiçbir adayı mağdur etmeden, kamuoyunun merak ettiği soruları sorarak bir katkı olarak sağlayacağıma yüzde yüz inanıyorum.”

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU