İda Kasırgası'nın Meksika Körfezi'nde neden olduğu petrol sızıntısı uzaydan görüntülendi

Ekipler, en az 16 kilometreye yayılan sızıntıyı temizliyor

Meksika Körfezi'ndeki boru hattına zarar veren kasırga, petrol ve gaz üretiminin de durmasına yol açtı (Planet Labs)

Louisiana kıyılarındaki sularda en az 16 kilometreye yayılan bir petrol sızıntısı uydu görüntüleriyle yakalandı.

Ekipler, uzmanlar tarafından "önemli" diye nitelenen ve Fourchon Limanı'nın ana petrol ve gaz merkezinden etrafa yayıldığı görülen sızıntıyı temizlemek için çalışıyor.

Sızıntının genişliğine dair görüntüler, perşembe günü uzay teknolojisi şirketleri Planet Labs ve Maxar Technologies tarafından kaydedildi.

Pazar günü karaya ulaştığında ortalığı kasıp kavuran İda Kasırgası, Fouchon Limanı'nı sert vurdu ve bölgenin fosil yakıt altyapısının, giderek daha yoğunlaşan, küresel ısınmaya bağlı fırtınalara karşı ne kadar savunmasız olabileceğini gözler önüne serdi.

The New York Times'ın haberine göre, sızıntının fırtına nedeniyle hasar gören, kullanılmayan bir boru hattından geldiği düşünülüyor. Uydu görüntülerini gören uzmanlar, petrolün yoğun göründüğünü ve sızıntının yakından incelenmesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kıyı ve deniz çevre izleme konusunda uzmanlaşmış danışmanlık şirketi Water Mapping'den bilim insanı Oscar Garcia-Pineda, "Bu, daha fazla araştırma gerektiren önemli bir sızıntı" dedi. Bilim insanı, "Gökkuşağı parlaklığıyla çevrili, yoğun, ağır petrol belirtisi görüyorum. Buradaki koyu kısmı oluşturan asıl şey de bu" diye ekledi.

NASA'nın Jet İtki Laboratuvarı'ndan bilim insanı Cathleen E. Jones, İda'nın verdiği hasarı değerlendirmek için alçak uçuşlara katıldı. Bilim insanı, görüntülerin çok yoğun petrol sızıntısını gösterdiğini ve daha fazla araştırma yapılmasını önerdiğini söyledi.

Jones, "Petrolün açıkça yoğun olduğu böyle bir durumda, alanı hesaplayabilirsiniz ama bilmediğiniz şey ne kadar yoğun olduğudur" diye konuştu. Ancak bilim insanı, gözlemlenebilir renge dayanarak, "bunun çok, çok yoğun bir sızıntı olduğunu" aktardı.

ABD Güvenlik ve Çevre Uygulama Bürosu yaptığı açıklamada, Meksika Körfezi'ndeki petrol ve gaz üretiminin yüzde 90'ından fazlasının cuma sabahı itibarıyla hala kapalı olduğunu belirtti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Tilbe Akan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU