Afganistan'dan tahliye edilen kedi ve köpekler birkaç hafta içinde sahiplendirilecek

Yüzlerce kedi ve köpeğin sahiplendirilmesi gerekiyor

Paul “Pen” Farthing, Kabil'deki Nowzad barınağındaki hayvanları tahliye etmişti (Reuters)

Bir hayvan refahı savunucusu, eski Kraliyet Deniz Piyadesinin Afganistan'dan tahliye ettiği yüzlerce kedi ve köpeğin sahiplendirilme sürecinin "gelecek birkaç hafta" içinde başlayacağını söyledi.

Kabil'deki Nowzad barınağından hem çalışanları hem de hayvanları tahliye etmeyi amaçlayan Ark Operasyonu kampanyasını takiben Paul "Pen" Farthing, pazar günü charter uçuşuyla Birleşik Krallık'a (BK) dönerek 29 Ağustos sabah 07:30 civarında Londra Heathrow Havalimanı'na geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Farthing'in destekçisi olan ve operasyona yardım eden Dominic Dyer, PA haber ajansına güvende oldukları BK'ye getirilen 100 köpek ve 70 kedinin "çok iyi durumda" olduğunu ve şu anda BK genelindeki barınaklarda karantinada tutulduğunu açıkladı.

Yüzlerce kişinin sahiplenmek istediği bu hayvanların çok popüler olduğunu açıklayan Dyer, sahiplenmek isteyen kişilerin hayvanlar için en "uygun evleri" seçecek "tarama sürecinden" geçmek zorunda olduğunu da sözlerine ekledi.

Resmi hükümet kılavuzları, BK'ye gelmeden önce evcil hayvanların kuduz aşısı olmasını, evcil hayvan pasaportuna sahip olmasını ve hayvanlara mikroçip yerleştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Aksi takdirde 4 aya kadar karantinaya alınmaları gerekebiliyor.

Dyer şöyle konuştu:

İyi bir eylem planı yaptık ve hayvanlar barınaklarda çok iyi durumda. Zorlu yolculuğa rağmen sağlam ve çetindiler.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde hayvanları sahiplendirmeye başlayacağız, her köpek veya kedi için yüzlerce kişi başvurdu, bu yüzden hepsinin farklı ailelerce sahiplenilmesi ve teslim alınması çok muhtemel.

Bunlar şu anda dünyadaki en ünlü hayvanlar arasında, bu yüzden hiçbiri açıkta kalmayacak ama bunun hayvanların ilk gelene verileceği anlamına gelmediği hususunda net olmak istiyoruz.

Nowzad sadece küçük bir hayır kurumu, bu yüzden süreç yavaş işleyecek ve yapılacak çok fazla iş var."

Farthing şu anda Afganistan'da kalan 68 Nowzad hayvan barınağı personeliyle aile üyelerini tahliye etme sürecinde çalışıyor. Bunlar arasında 25 çocuk ve bir yeni doğan bebek de var.

Ark Operasyonu kampanyası büyük destek almış olmasına rağmen tartışmalara da yol açtı. BK Savunma Bakanı Ben Wallace, Farthing'in destekçilerinden bazılarının üst rütbeli komutanların "çok fazla zamanını almasından" şikayet etti.

Farthing tahliye için çalışırken Wallace'ın özel danışmanı Peter Quentin'e bıraktığı kaba mesaj için de özür diledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU